Eduardo: Došao sam zabijati, ali to u Engleskoj nije lako

NEMA SUMNJE da Arsene Wenger zna sastav s kojim će u nedjelju protiv Fulhama otvoriti novu sezonu. Osvojiti Premierligu? To je uvijek cilj, reći će francuski stručnjak koji čitavo desetljeće suvereno vlada londonskim klubom. 

Hoće li se u njegovoj udarnoj jedanaestorci, uz Nizozemca Robina Van Persiea naći i naš Eduardo da Silva? Lako moguće, obzirom na Adebayorovu ozljedu i sasvim pristojnu prezentaciju Dudua tijekom priprema. 

Po povratku iz Zagreba, gdje je u britanskom veleposlanstvu riješio i posljednje formalnosti oko radne dozvole, Eduardo se brzopotezno vratio na Otok, gdje traju završne pripreme uoči početka novog izdanja Premiershipa.

"Pogodak Laziju zaista mi je olakšao život i donio mi veliku dozu samopouzdanja. Moj zadatak je zabijati golove, zbog toga sam došao u Arsenal. Ali svjestan sam da to u Engleskoj nije lagan zadatak. O meni ovisi hoću li i u Arsenalu biti jednako dobar kao što sam bio igrajući u Zagrebu." - istaknuo je u razgovoru s otočkim novinarima.

"No, zasad sam prezadovoljan svojim novim klubom i okruženjem koje me dočekalo. Stadion je prekrasan, a trening kamp je pout mjesta iz mojih snova.  Iako je sve to za mene velika novost, ničega se ne bojim. Uostalom, u Arsenalu igraju svega tri engleska igrača i stranci u klubu nisu nikakva novost za navijače." - dodao je.

D.R.
Foto: I.L.

Pročitajte više