Eduardo: Navijači Arsenala mi se i dalje javljaju i stalno govore istu stvar

Foto: EPA

BIVŠI hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva u intervjuu za The Athletic govorio je o Arsenalu i njegovom ovosezonskom pohodu na osvajanje naslova prvaka engleske Premier lige. Također se prisjetio svog perioda u Londonu i usporedio ovu momčad sa svojom.

Eduardo: Ovaj Arsenal me podsjeća na moj

"Može se vidjeti da cijela ekipa igra kao jedno te da su svi prihvatili Artetin mentalitet i viziju nogometa. Atmosfera se čini sjajnom, a to je nužno za osvajanje naslova. Ovaj Arsenal podsjeća me na onaj pod Wengerom, čiji sam dio bio i ja. Na istom su putu kao što smo mi bili u sezoni 2007./08., kada je cijeli svijet govorio da Arsenal, uz Barcelonu, igra najljepši nogomet", prisjetio se Eduardo.

Arsenal je te sezone ispao iz utrke za naslov baš nakon Eduardove strašne ozljede u veljači. Uoči ozljede Eduardo je s Emmanuelom Adebayorom činio napadački tandem te je u sedam utakmica koje su prethodile njegovom lomu noge ostvario učinak od četiri gola i tri asistencije.

"Navijači mi i dalje govore da bi Arsenal bio prvak da se nisam ozlijedio"

"Moja ozljeda je bila vrlo ozbiljna. Nakon operacije sam odletio u Brazil i ondje započeo rehabilitaciju. Nisam bio s ekipom, pa nisam s drugima razgovarao o tome što je pošlo po krivu, a tu temu nismo otvarali ni poslije. Sve što znam je da smo odigrali četiri remija i Manchester United je preuzeo kontrolu", ispričao je Eduardo pa nastavio:

"I dalje mi se navijači javljaju i govore da bi Arsenal bio prvak da se nisam ozlijedio. Uvijek to slušam, ali bila je to jedna velika nesreća. Žao mi je što ništa nismo osvojili jer smo bili jaka momčad. Još uvijek razmišljam o tome jer smo imali sjajnu šansu."

"Sin mi govori da će i on jednog dana igrati za Arsenal"

Eduardov 13-godišnji sin Matheus također se bavi nogometom, a trenutno igra za mlađe kategorije Flamenga. San mu je jednog dana, poput oca, igrati za Arsenal. "Moj sin je navijač broj 1. Uopće nisam siguran da je to zato što sam ja igrao za Arsenal, ali on je lud za njim i stalno mi govori da će i on jednog dana igrati za Arsenal", rekao je Eduardo i dodao:

"Plače kad Arsenal izgubi. Puno je plakao nakon prošlogodišnjeg poraza od Spursa, kada je Arsenal ostao bez šansi za Ligu prvaka. Gleda sve utakmice koje može i ima sve dresove, ali ovosezonski još nema. Sviđa mu se Odegaard, smatra ga sjajnim igračem. Nadam se da će jednog dana ispuniti svoj san i zaigrati za Arsenal."

"U današnjem je nogometu puno kompetitivnije jer ima mnogo bogatih klubova, tako da Arsenal zbilja radi sjajnu stvar. Nadam se da će nastaviti i da će osvojiti tu titulu - zaslužujemo je", zaključio je Da Silva.

 

Pročitajte više