Eduardo protiv Seville od prve minute

POSLJEDNJIH 180 minuta natjecanja u skupinama Lige prvaka bit će vrlo napeto. Od nešto prepoznatljivijih imena na nogometnoj karti Europe, u posebno teškoj situaciji su Liverpool, Valencia, Lyon i PSV.

Pregled skupina koje su na rasporedu danas započeti ćemo skupinom , gdje će Lyon na Gerlandu tražiti pobjedu protiv velike Barcelone. Pobjedom u toj utakmici Lyon bi si uvelike olakšao posao, jer za tjedan dana gostuje na Ibroxu, kod izravnog konkurenta za knockout fazu natjecanja, Glasgow Rangers.

Na ruku Francuzima ide to što je Barcelona vrlo loša na gostovanjima ove sezone, a od 24 mogućih bodova u svim natjecanjima osvojila je tek šest. Ukoliko Lyon kiksa, a Rangersi slave ili čak odigraju remi u Stuttgartu, koji se već oprostio od sljedeće faze natjecanja, Škotima bi u međusobnom susretu sljedeći tjedan trebao samo bod da osiguraju prolazak dalje.

U skupini situacija je gotovo kristalno jasna. Manchester je već osigurao prvo mjesto, a drugom je Roma iznimno blizu. Naime, ukoliko Roma večeras u Kijevu osvoji i bod, pod uvjetom da Sporting izgubi na Old Traffordu, što je izvjesno, Rimljani bi i matematički osigurali prolazak dalje. U slučaju iznenađenja, Roma se može vaditi u posljednjem kolu na Olimpicu protiv Manchestera, kada Sporting dočekuje Dinamo Kiev.

U skupini Inter je vrlo blizu prolaska dalje, a za to mu nedostaje tek bod na domaćem terenu protiv Fenera. Eventualni poraz poraz Turaka u tom susretu išao bi na ruku PSV-u, koji ukoliko želi ostaviti kakve takve nade za prolaz u posljednjem kolu, mora pobijediti u Rusiji CSKA, koji kao posljednjeplasirana momčad skupine pak hvata mjesto u kupu UEFA. PSV bi večerašnjom pobjedom došao na bod od drugoplasiranog Fenera, te bi u posljednjem kolu morao pobijediti Inter, čekajući pritom domaći kiks Turaka, protiv Moskovljana.

U posljednjoj skupini Arsenal je osigurao osminu-finala, dok će se za drugo mjesto boriti Sevilla i Slavia. Česi nisu u dobroj poziciji, a za prolazak im je potrebna pobjeda večeras protiv Steaue u Bukureštu i kiks Seville protiv Arsenala u Španjolskoj. U tom bi slučaju klub iz Praga odlučivao sam o sebi, jer je u posljednjem šestom kolu domaćin Sevilli.

Nama je svakako najzanimljivija utakmica Seville i Arsenala na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan. Naš reprezentativac i drugi najbolji strijelac kvalifikacija za Euro dobio je mjesto u udarnoj postavi Arsena Wengera. Uz njega će u vrhu napada zaigrati i mladi Danac Bendtner.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više