Eduardo u Arsenalu!

EDUARDO zamjena za Henryja! Eduardo da Silva danas odlazi s Dinamovih priprema i priključuje se premierligašu Arsenalu, objavljeno je na stranicama i Dinama i Arsenala! Prema informacijama britanskih medija Arsenal je za Da Silvu platio oko 9 milijuna eura.  Očito je Dinamov napadač ostao u sjećanju Wengera kad je prošle godine na obnovljenom stadionu Emirates u trećem pretkolu Lige prvaka zabio za vodstvo protiv Arsenala.

>>> Eduardo: Saznao sam to tek sinoć i još ne mogu doći k sebi

>>> Britanski mediji: Henryja mijenja hrvatska zvijezda

>>> Ivanković: Teško je nadomjestiti igrača kojega želi cijela Europa

Na stranicama Arsenala u tekstu pod naslovom "Hrvatski napadač dolazi u Arsenal" potvrđuje se da su pregovori Arsenala i Dinama završeno te da je dogovoren prelazak Dudua u englesku momčad. U tekstu se podsjeća da je Eduardo zabio prvi gol u europskim natjecanjima na novom Emirates stadionu. Dodaje se i da je Eduardo 12 puta nastupio za hrvatsku reprezentaciju i postiao sedam golova, među kojima i jedan engleskoj reprezentaciji u Maksimiru prošle jeseni. Zanimljivo je da je Eduardo, kao najniži igrač na terenu, taj pogodak postigao glavom.

Da Silva je prvi igrač kojega je Arsenal kupio nakon odlaska Henryja za kojega su Gunersi dobili 16 milijuna funti. Zanimljivo je da su na Wengerovom popisu bili i napadači Obafemi Martins, Michael Owen te Diego Forlan.

Strijelac prvog euro-pogotka na novom stadionu Arsenala

Arseneu Wengeru se Dudu očigledno urezao u pamćenje, jer upravo je brazilski Hrvat bio autor prvog europskog pogotka postignutog na Emiratesu.

Prošlo ljeto su se Arsenal i Dinamo susreli u trećem pretkolu Lige prvaka, a nakon što su Topnici na Maksimiru potopili Dinamo sa 3:0, upravo je Dudu sjajnim zgoditkom u uzvratu donio prednost Modrima na stadionu uglednog domaćina.

U 11. minuti se Eduardo probio po lijevoj strani i turnuo loptu za Ettoa koji je bio u kaznenom prostoru. Pas nije uspio raščistiti Kolo Tore, a odbijanac je došao do Da Silve koji je ljevicom zabio zgoditak u suprotnu stranu mreže. Ljungberg i Fiamini su u posljednjih 15 minuta preokrenuli rezultat, ali sjećanje na Eduarda je očigledno ostalo.

A.H./Z.A.
Foto: Index/AFP

Pročitajte više