Eduardo vs. Ćorluka - Arsenal vs. Manchestery City

DANAS će se u 16 sati, u 4. kolu engleskoga nogometnog prvenstva, susresti vodeći Manchester City i sedmoplasirani Arsenal. Na suprotnim stranama terena tako će se naći donedavni Dinamovci, Vedran Ćorluka i Eduardo da Silva. Ovo je prvi put da će dvojica hrvatskih reprezentativaca zaigrati jedan protiv drugoga, nakon transfera u engleske klubove.

Za Arsenal danas zbog ozljede tetive neće zaigrati vratar Jens Lehmann, pa će umjesto njega na golu biti Manuel Almunia. Osim Lehmanna, u Arsenalovoj momčadi se danas na terenu neće zbog ozljeda pojaviti ni Gallas ni Gilberto te Eboue. U Man Cityju će pak umjesto ozlijeđenog Bojinova zaigrati Rolando Bianchi.

Posljednji ogled Arsenala i Manchester Cityja, odigran 17. travnja, završio je sa 3:1. Pogotke za Arsenal su tada postigli Rosicky (12.), Fabregas (73.) i Julio Baptista (80.). Strijelac jedinog pogotka za Man City je bio Beasley u 41. minuti.

Wenger: Ćorluka, Elano i Petrov su veliki talenti

Arsene Wenger i Sven-Goran Eriksson su se prije današnjeg ogleda osvrnuli na transfere i novitete u oba kluba.

"Možda jednostavno želi pokazati koliko je dobar. Jako je dobar menadžer. Znam sve njegove transfere i sve ih je dobro obavio", rekao je Arsene Wenger o menadžeru Man Citya Sveni-Gorani Erikssonu, dodajući: "Ponekad preuzimate rizik kupnje više od trojice igrača, znajući da time možete poljuljati skladnost tima, no oni su se jako brzo uskladili".

"Nema tu nikakve misterije ni skrivenih taktika, oni koji prežive su dobri. Konzistentnost je uvijek povezana s kvalitetom", rekao je Wenger.

Novi igrači u redovima Man Citya nisu nepoznati Wengeru: "Znam sve nove igrače koji su došli. Ćorluka, Elano i Petrov su prema mojim kriterijima veliki talenti."

Eriksson: "Samo je jedan Henry, ali i Da Silva je jako dobar"

"Arsenalova je politika kupnja mladih igrača te njihovo sazrijevanje u timu, a nešto slično smo i mi napravili ovdje. Igrači koje smo mi kupili već su jako dobri, no njihovo najbolje vrijeme tek dolazi. Nisam želio kupiti igrače koji su bili dobri u svojim 30-ima te su možda već dali najbolje od sebe i njihovi su dani prošli", rekao je Cityjev menadžer Sven-Goran Eriksson.

I sam Eriksson je potvrdio kako je Arsenal favorit u današnjem ogledu: "Arsenal je težak suparnik, poput Manchester Uniteda. U deset dana igramo s dvije najjače momčadi svijeta, i obje igraju vrhunski nogomet. Igrači obje momčadi znaju odigrati jako dobra dodavanja, te se protiv njih treba jako dobro braniti. Protiv Man Uniteda nam se malo i posrećilo. Očekujem još jednu tešku utakmicu."

O odlasku Henrya iz redova topnika Eriksson je rekao: "Naravno, samo je jedan Thierry Henry, no mislim da je i Da Silva jako dobar. Dobro je odigrao susret protiv Blackburna. Van Persie je također sve bolji i bolji, tako da mislim da za njih nema problema. Walcott je također dobar igrač, njegovo kretanje na terenu se može usporediti sa Henryevim".

Sastavi:

Arsenal: Almunia, Sagna, Toure, Clichy, Fabregas, Flamini, Hleb, Van Persie, Fabianski, Eduardo, Bendtner, Walcott, Senderos, Traore, Hoyte, Song, Gilberto, Denilson, Rosicky, Adebayor.

Man City: Schmeichel, Hart, Ćorluka, Onuoha, Sun, Richards, Dunne, Garrido, Ball, Fernandes, Geovanni, Hamann, Johnson, Ireland, Petrov, Elano, Bianchi, Corradi.

I.M.
Foto: I.L.

Pročitajte više