olimpijske igre

Egipćani u polufinalu rukometnog turnira, evo tko je sve prošao

Foto: Guliver Image

RUKOMETAŠI Egipta iznenadili su Njemačku u četvrtfinalu olimpijskog turnira i pobjedom 31:26 ušli u polufinale u kojem će igrati protiv Francuske.

Egipćani su kontrolirali susret i vodili od prve do zadnje minute i potpuno zasluženo su pobijedili Nijemce. Yahia Omar i Ali Mohamed zabili su po pet golova, ali prvo ime susreta bio je Karim Hendawy koji je na golu Egipta upisao 18 obrana.

Francuska je pregazila Bahrein. Bilo je 42:28 uz devet golova iz deset pokušaja Kentina Mahea dok su po pet zabili Dika Mem i Nicolas Tournat.

U drugom polufinalu sastat će se Španjolska i Danska. Španjolci su pobijedili Švedsku 34:33 koja je tek uspjela smanjiti u zadnjoj minuti, ali više od toga nije mogla. Sjajan je bio Aleix Gomez koji je realizirao svih osam pokušaja, a Španjolci su dobili utakmicu iako im je golman Perez de Vargas imao samo šest obrana. Kod Šveđana je najefikasniji bio Hampus Wanne s deset golova.

Branitelji naslova Danci nisu imali previše problema s Norvežanima. Glavni problem Norveškoj bila su dva rana isključenja Sagosena što su Danci iskoristili u drugom poluvremenu i na kraju slavili 31:25 bez previše problema. Mikel Hanssen i Holm zabili su po osam golova, a na drugoj strani je najefikasniji bio Sagosen s isto toliko pogodaka.

Pročitajte više