hnl europa

Egzodus igrača iz Ludogorca. Dva dana prije Dinama napustio ih i ključni igrač

Foto: Epa

SJAJNE vijesti za Dinamo. Samo dva dana prije prvog susreta trećeg pretkola Lige prvaka protiv bugarskog Ludogorca, bugarski prvak je u velikim problemima. Čak tri igrača su ga napustila u kratkom roku. Higinio Marín je bez odštete otišao u Albacete, a Brazilac Alex Santana vratio se kući te je predstavljen kao novi igrač Atletico Paranaensea. Ludogorec je na ovom poslu zaradio dva i pol milijuna eura.

Danas je stigla vijest da je ciparski napadač Pieros Sotiriou otišao u Japan te postao član tamošnjeg prvoligaša Hirošime. Bugarski mediji pišu da je bugarski prvak zaradio milijun i pol eura uz bonuse, a Sotiriou je potpisao ugovor na dvije i pol godine i primat će plaću od 900 tisuća eura godišnje.

Odlazak 30-godišnjeg Cipranina u Japan jako je dobra vijest za Dinamo. Sotiriou je prošle sezone zabio 23 gola u 42 utakmice za Ludogorec, a odlično je krenuo i ovog ljeta. Upisao je gol i asistenciju u prva dva kola bugarskog prvenstva, dok je u četiri nastupa u pretkolima Lige prvaka postigao tri od sedam pogodaka Ludogorca.

Pročitajte više