EHF ponovno oštro kaznio Veselina Vujovića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IZBORNIKA slovenske reprezentacije i trener Kopera Veselina Vujovića oštro je kaznila Europska rukometna federacija zbog izjava o sucima, delegatima i čelnicima EHF-a.

Arbitražni sud EHF-a izrekao mu je kaznu od pet tisuća eura zbog toga što je bivši trener PPD Zagreba u intervjuu za španjolski radio Marca kritizirao EHF.
 
"Čim podignem glas, kazne me. Više vole one koji šute. Kad je natjecanje, uvijek su u najboljim hotelima, voze se u najboljim automobilima, biraju što će jesti u hotelima, a timovi se žale na lošu hranu, prijevoz... I ja vidim da naš sport ne napreduje s tim ljudima. I znam da će me kazniti kada čuju ove izjave, ali neka, jer kako god ja sam ponosan i nisam uplašen", rekao je Vujo.
 
Iskreno je priznao:
 
"Neću reći da sam nevin, ponekad ne mogu izdržati neke stvari. U nekim odlukama ne postoji namjera, svjestan sam toga, no teško se nosim s tim. Ali isto tako svi znamo da su Danci, Francuzi i Nijemci nedodirljivi."
 
Pa još malo o sucima...
 
"Kada naprave pogrešku, a ja skočim i ponekad osjetim miris alkohola. Htio sam to staviti u zapisnik, ali delegat i predsjednik su preporučili da ne stavljam jer bi kaznio nas, a ne njih. Jednom te pokradu, pa te drugi put smiruju, pa dođe do toga da suđenje bude skandalozno u moju korist... Žive od ovog sporta, a imaju samo svoj interes."

Podsjetimo, Vujović je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Hrvatskoj opravdano poludio na suce na utakmici protiv Njemačke u Areni Zagreb, no tada nije kažnjen.

Ali u ožujku ove godine crnogorski stručnjak nije mogao izbjeći kaznu. Naime, nakon utakmice njegova Kopra i Nexea gurnuo je suca, a zbog tog je kažnjen s tri utakmice zabrane vođenja u europskim natjecanjima. Nakon toga, stigla mu je i spomenuta novčana kazna zbog spornih izjava.

Pročitajte više