Ekvadorsko čudo od djeteta nadmašilo Pelea i Maradonu

Foto: Profimedia

IZA mladog ekvadorskog krilnog napadača Kendryja Paeza je nevjerojatnih tjedan dana. Šesnaestogodišnjak je pozvan u A-reprezentaciju, gdje se pridružio izabranicima izbornika Felixa Sancheza i odmah krenuo pisati povijest u utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Asistirao mu budući suigrač u klubu

Najprije je protiv Urugvaja postao drugi najmlađi južnoamerički reprezentativac u povijesti nakon velikog Diega Maradone, a sinoć je na gostovanju kod Bolivije zabio gol za vodstvo svoje ekipe u 45. minuti i tako u dobi od 16 godina i 161 dana postao najmlađi strijelac u povijesti južnoameričkog reprezentativnog nogometa, nadmašivši veličine poput Maradone i Pelea.

Paez je član ekvadorskog prvoligaša Independiente del Vallea, za koji je počeo nastupati kao 15-godišnjak, a na ljeto 2025. godine prijeći će u Chelsea, koji je već osigurao njegov potpis. Navijače londonskog kluba posebno može veseliti to što mu je za povijesni gol asistirao Moises Caicedo, koji bi mu trebao biti i klupski suigrač u budućnosti. 

Caicedo se na kraju prometnuo u junaka utakmice novom asistencijom za pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi nakon što su Bolivijci izjednačili u 83. minuti. Ekvadorci su trenutno sedmi sa samo tri boda usprkos dvjema pobjedama jer je CONMEBOL kaznio tamošnji savez zbog dugovanja prema bivšem izborniku.

 

Pročitajte više