ČUDESNI EL CLASICO Rakitić i Messi šokirali Madrid (2:3)

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL i Barcelona na Santiago Bernabeuu odigrali su nevjerojatnu utakmicu koja je na kraju završila 3:2 za Barcelonu golom Messija u sudačkoj nadoknadi.
 
Bila je to utakmica bez obrana, s puno preokreta, odličnih poteza i s vrlo mnogo uzbuđenja. Dojma smo da bi bilo najpoštenije da je završila podjelom bodova, no s tim se nije slagao čudesni Argentinac koji je svoj drugi gol večeras postigao u zadnjim sekundama utakmice.
 
Barcelona se pet kola prije kraja bodovno izjednačila s Realom na vrhu, ali Kraljevski klub ima utakmicu manje.
 
Počelo je odlično za Real. Nakon nekoliko odličnih prilika gol za 1:0 zabio je Casemiro u 28 minuti. Ipak, pet minuta kasnije malim remek-djelom izjednačenje donosi Leo Messi. U nastavku je prštalo na objema stranama, ali golova nije bilo sve dok Ivan Rakitić u 73. minuti prekrasnim golom nije doveo goste u vodstvo.
 
Nakon ovoga večeras treba li još koji dokaz? Messi je najveći ikad!
 
Da i od lošeg može biti gore pokazao je Sergio Ramos. Kapetan Reala je nakon starta s dvije noge u Messija dobio direktan crveni karton. U tom trenutku igra Reala se raspala, no pet minuta prije kraja, Zidaneov adut s klupe James Rodriguez zabija za 2:2.
 
I kad su svi očekivali kraj utakmice još se jednom ukazao najveći ikad i na neki način je spasio prvenstvo.
 
El Clasico bez obrana, Real oštećen za penal
 
Bila je to neobična utakmica, praktički bez obrana. Zadnje linije obiju momčadi bile su potpuno nekoordinirane s veznim redom i napadom i na obje strane terena previše je curilo i bilo je samo pitanje vremena kad će netko zabiti.
 
Real je puno bolje ušao u utakmicu i već u drugoj minuti prva sporna situacija. Umtiti je u svom kaznenom prostoru srušio Ronalda i iako je kontakt postojao, sudac Hernandez se nije odlučio pokazati na bijelu točku. Dojma smo da je ovo bila pogreška suca.
 
Madriđani su nastavili napadati i u šestoj minuti Kroos je lijepo pronašao Ronalda, kome šut brani Ter Stegen.
 
Gosti su se napokon probudili u 11. minuti kada je Suarez neometan uputio udarac s 25 metara, ali on odlazi pored Navasovih vratiju. 
 
U 20. minuti opet Ronaldo puca, ali Nijemac na vratima Barce još jednom brani. Ipak, angažiraniji pristup isplatio se Realu i u 28 minuti domaćini su poveli. 
 
Nakon što je Kroosov korner Barcelonina obrana slabo očistila, lopta dolazi do Marcela koji u kaznenom prostoru gostiju pronalazi Ramosa,  ali on s dva metra pogađa stativu te se lopta odbija do Casemira koji postiže pogodak u praznu mrežu. 
 
No, Real nije pošteno ni proslavio gol, Barca je izjednačila. Rakitić je unio loptu u 16 metara domaćih, a onda je Messi napravio čaroliju. Kao na play-stationu predriblao je Casemira i zabio za 1:1.
 
Argentinac je inače s 23 gola najbolji strijelac u povijesti El Clasica, a prvi put zabio je najljućim rivalima nakon šest utakmica bez gola u najvećem derbiju na svijetu.
 
Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, a u nastavku je Real odlučio to odmah promijeniti. Već je u 48. minuti nakon Carvajalova ubačaja Pique očistio i poslao loptu u korner ispred Benzeme i Ronalda koji bi gotovo vjerojatno poslali loptu u mrežu. 
 
Pet golova, a vratari radili čuda
 
Real je nastavio napadati, ali na vratima Barce večeras je čuda radio strašni Ter Stegen. Njemački vratar najprije je obranio udarac Kroosu, da bi u 53. minuti pokazao kakav refleks ima kad je obranio Benzemi udarac sa svega pet metara.
 
U jednako dobroj prilici tri minute kasnije pronalazi se i Paco Alcacer nakon odličnog Rakitićeva dodavanja. Španjolac nije dovoljno dobro zahvatio loptu pa je uputio mlak udarac prema sredini gola, no Navas nogom odbija loptu. 
 
Baš kao i njegov kolega s druge strane, Navas također vrhunski brani i ponovno spašava Kraljevski klub od novog pogotka u 59. minuti. Pique je nadvisio Ronalda i uputio udarac prema Navasu, ali kostarikanski vratar sjajno brani. 
 
Golmani su nastavili briljirati i u nastavku utakmice. Navas sjajno brani Suarezu, a Ter Stegen Asensiju.
 
Asistencija i golčina za Ivana Rakitića
 
A onda je došla 73. minuta. Rakitić je primio jednu loptu na 20 metara od vrata Reala, lažnjakom je slomio Kroosa, a onda je sjajno odapeo i pogodio suprotni kut za preokret i vodstvo Barce 2:1.
 
Real je bio u šoku, no da od lošeg može biti još gore, dokazao je Sergio Ramos. Kapetan Reala u 77. minuti nesmotreno je s dvije noge uletio u Messija i sudac Hernandez pokazao mu je direktan crveni karton.
 
Pique je u 80. minuti imao priliku riješiti pitanje pobjednika, ali njegov siloviti udarac s tri metra odlično brani sjajni Navas koji tri minute kasnije ponovno spašava svoju momčad nakon što je obranio Messijev udarac. 
 
Reala u tim trenucima nije bilo nigdje na terenu. Izgledalo je kako će Barca sigurno privesti ovaj meč kraju, ali pet minuta prije kraja ukazao se Zidaneov adut s klupe James Rodriguez. Marcelo je ubacio, Busquets je zakasnio, a Kolumbijac je stvari vratio na početak.
 
Ali duboko u sudačkoj nadoknadi dogodio se potpuni šok na Santiago Bernabeuu. Sergi Roberto je duboko u svojoj polovici uzeo loptu i dovukao ju je skroz do Realova kaznenog prostora. Dodao je do Albe koji povratnom pronalazi natrčalog Messija, a čarobni Argentinac zabija 500. gol u karijeri i spašava prvenstvo.
 
Ludu utrku obje momčadi nastavljaju već u srijedu. Barca kod kuće dočekuje Osasunu, dok Real odlazi u goste Deportivu.
 
REAL MADRID: Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo, Modrić, Casemiro (Kovačić, 70), Kroos, Bale (Marco Asensio, 39), Benzema (James Rodriguez, 82), Cristiano Ronaldo.
 
BARCELONA: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Iniesta, Busquets, Rakitić; Messi, Luis Suarez, Paco Alcacer (Andre Gomes, 70).
 
STRIJELCI: 1-0 Casemiro (28), 1-1 Messi (33), 1-2 Rakitić (73), 2-2 James Rodriguez (86), 2-3 Messi (90+2).
 
CRVENI KARTON: Sergio Ramos (Real, 78)
 
SUDAC: Alejandro José Hernández
 
STADION: Santiago Bernabéu
 
GLEDATELJA: 80.000
 
 
SASTAVI:

 
 
 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više