Kriminal u sportu

El Mundo: Bivši realovci prijetili predsjedniku Huesce zbog 100 tisuća eura

Foto: EPA-EFE

NEKOLIKO igrača prve i druge španjolske lige te Agustin Lasaose, predsjednik Huesce, kluba koji je ove sezone završio kao pretposljednji u La ligi i ispao u drugu ligu, uhićeni su zbog sumnje u korupciju i namještanje utakmica.

"Raul Bravo smatra se vođom, uz Borju Fernandeza iz Real Valladolida, bivšeg igrača Carlesa Arandu, Samu Saiza iz Getafea i Iniga Lopeza koji trenutno igra za Deportivo", napominju španjolski novinari. 

Zanimljivo, svi oni osim Lopeza počeli su igrati nogomet u omladinskom pogonu Reala. 

Španjolska policija objavila je snimku uhićenja Brava, kojeg su uhvatili upravo kada je s koferom u ruci napuštao stan. Umjesto prtljage, na ruke je dobio lisice. Uhićen je pred ženom, nakon čega je slijedila premetačina stana. Tijekom nje pronađeno je dosta novca, nekoliko svežnjeva novčanica po 50 i 20 eura, a španjolski mediji ističu kako je u stanu bivšeg nogometaša nađeno i puno tenisica. 

Sada španjolski El Mundo otkriva nove detalje cijelog slučaja. Bravo je navodno s Arandom preko poruke prijetio predsjedniku Huesce, Lasaoseu, hitno tražeći isplatu duga od 100 tisuća eura iz nepoznatog razloga. Lasaose je potom pričao sa šefom medicinskog stožera Huesce Carlosom Galindom i objasnio mu da su Bravo i ekipa sada glavni. Galindo je također uhićen kao dio operacije španjolske policije.

Operacija je pokrenuta s namjerom razotkrivanja sportskog kladioničarskog kruga koji se optužuje za organizirani kriminal, korupciju i pranje novca.

Pročitajte više