El Nino stao uz bok najvećih

SAMO su četvorica nogometaša prije Fernanda Torresa postizala golove na šest uzastopnih domaćih utakmica Liverpoola kroz povijest kluba s Anfielda.

> Liverpool "odradio" veliki gradski derbi

Fredu Pagnamu to je uspjelo davne 1919. godine, Rogeru Huntu 1964., Ianu Rushu 1983., a Michaelu Owenu 1999. godine. Torres je peti igrač Redsa kojem je to pošlo za rukom i to u njegovoj debitantskoj sezoni.

"Momčad ima ogromno povjerenje u Fernanda. Zabiti 28 golova u sezoni i od toga 21 u prvenstvu nije lako ni za koga, a pogotovo ne za igrača koji je tek došao u Englesku",  izjavio je menadžer Liverpoola Rafa Benitez dodavši:

"Fernando je premašio sva naša očekivanja i s njim smo iznimno zadovoljni."

Torres: Bilo je sjajno

Liverpool je jučer u velikom gradskom derbiju svladao Everton s minimalnih 1:0, golom španjolskog reprezentativca, a oduševljen pobjedom Torres je komentirao:

"Utakmica je bila naprosto sjajna. Ovo je uvijek poseban događaj za navijače i bitno je da i ti osjetiš da se radi o posebnoj utakmici."

Utakmica je bila i susret četvrte i pete momčadi na tablici Premiershipa. Da su izgubili Bluesi bi prestigli gradske rivale.

"Prije svega smo se fokusirali na pobjedu. Sada smo Evertonu odmaknuli na opipljivih 5 bodova prednosti", kazao je El Nino te zaključio:

"Kad te prati negativan rezultat, treba ti nekoliko dobrih utakmica da se vratiš u ritam. Sada ponovno pucamo od samopouzdanja."

M.P
Foto: AFP

Pročitajte više