Elber prihvatio ulogu pričuve

DUGOGODIŠNJI Bayernov najbolji strijelac, Brazilac Giovane Elber, iznenađujuće je mirno prihvatio ulogu pričuve u 3. kolu nove bundesligaške sezone.

Ovog je ljeta Bayern kupio od Deportiva iz La Corune Nizozemca Roya Makaaya za kojega je platio 18.75 milijuna eura i on je dobio šansu da protiv Bochuma zaigra u vršku napada minhenskog kluba uz Claudija Pizarra, a 31godišnjeg Elbera je trener Ottmar Hitzfeld smjestio na klupu za rezerve nakon što na prve dvije utakmice nije igrao onako dobro kao što se od njega očekivalo.

- Jedino sam ja kriv što sam ispao iz prve postave za prošlotjedni prvenstveni susret s Bochumom (2:0). Kad se vratim u top formu i ponovno počnem zabijati golove trener će me sasvim sigurno opet uvrstiti među prvu jedanaestericu - kazao je Elber, koji je u Bayern došao iz Stuttgarta 1997. godine i koji je za minhenski klub u 252 dosad odigrana bundesligaša susreta zabio 132 gola.

Iako se Elber bez prosvjeda pomirio s ulogom pričuve u Bayernu bundesligaški kroničari ne prestaju pisati kako će on iskoristiti prvu prigodu da bi crveni Bayernov dres zamijenio nekim drugim. U krupnom planu su tri kluba, francuski prvoligaš Monaco, berlinska Hertha i Valencia, koji stalno iskazuju veliko zanimanje za Brazilca koji je i prošle sezone bio najbolji bundesligaški strijelac.

Pročitajte više