Elf na koljenima: Treba učiti iz ovog poraza

IZBORNIK njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw nakon finalne utakmice Eura protiv Španjolske nije skrivao razočaranje porazom, ali je čestitao svojim igračima na svemu postignutom.

"Želim čestitati svojim igračima na uspjehu koji su postigli u posljednjih šest tjedana. Igrači su naravno razočarani, ali i ulazak u finale je nešto posebno. Španjolska je odigrala tehnički izvrsno i moćno. Stvorili su bolje šanse od nas i bili su bolji u napadačkoj fazi igre", izjavio je Löw.

Ballack: Htjeli smo, no nismo mogli
   
Michael Ballack, kapetan njemačke nogometne reprezentacije, nije mogao sakriti razočaranje porazom u finalu Eura od Španjolske, ali je priznao da se više od finala nije moglo.

"Razočaravajuće je izgubiti posljednju utakmicu. Igrali smo cijeli turnir dobro, no u finalu imali pogrešku-dvije previše. Htjeli smo, no nismo mogli. Unatoč razočaranju možemo biti ponosni, jer kada se sve podvuče, momčad je igrala dobro", izjavio je Ballack.

Hitzlsperger: Španjolci su zasluženo osvojili prvenstvo

S njim se složio kolega u reprezentaciji Thomas Hitzlsperger, potvrdivši da su Španjolci u nedjelju jednostavno bili bolja momčad:

"Španjolci su sjajno čuvali loptu, tako da smo teško dolazi u prilike. Zasluženo su osvojili Europsko prvenstvo. Nadam se da ćemo mi naučiti mnogo iz ovog poraza, jer potencijala imamo i možemo se nastaviti razvijati".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više