TRANSFERI

Emery objavio gdje nastavlja karijeru

Foto: EPA-EFE/Kacper Pempel

UNAI EMERY, najuspješniji trener u povijesti Europa lige s četiri trofeja i aktualni trener Villarreala, u engleskim medijima sinoć je praktički proglašen novim trenerom Newcastlea. 

Klub, koji od nedavnog ulaska saudijskog kapitala ima najbogatije vlasnike na svijetu, užurbano traži novog trenera koji bi ga ove sezone spasio od ispadanja iz Premiershipa te odmah zatim krenuo sa slaganjem i uigravanjem momčadi za Ligu prvaka uz pomoć neograničenog bogatstva.

Premda je sinoć, nakon pobjede Villarreala nad Young Boysima u Ligi prvaka, na pitanje preuzima li Newcastle dao najblaže rečeno dvosmisleni odgovor, Emery je dan kasnije prelomio i na Instagramu objavio: 

"Bez obzira na to kolika se buka podigla u inozemstvu, u klubu vladaju maksimalna transparentnost i lojalnost koju prema meni pokazuju vlasnici i moja momčad, što mi je najvažnije. Villarreal je moj dom i posvećen sam mu 100 posto. Iskreno, zahvalan sam što se za mene interesira veliki klub, ali još više sam zahvalan što sam ovdje i zato sam predsjedniku i vlasniku Fernandu Roigu objavio svoju odluku da želim i dalje biti dio ovog projekta zbog uzajamne predanosti i poštovanja između mene i kluba. Želim zahvaliti navijačima na podršci koju mi uvijek iskazuju. U nedjelju nas čeka jako važna utakmica i nadam se da ćemo pobijediti. Vidimo se na našem stadionu."

Emery je od 2014. četiri puta osvojio Europa ligu, tri puta sa Sevillom i prošle, prve sezone s Villarrealom. 

Pročitajte više