HAJDUK U EUROPI

Emery: Poštujem ambijent i entuzijazam na Poljudu

Foto: EPA

HAJDUK i Villarreal u četvrtak na Poljudu od 21 sat igraju uzvratnu utakmicu play-offa Konferencijske lige. Villarrealov trener Unai Emery rekao je da njegovi nogometaši putuju u Split kako bi dovršili posao započet prije tjedan dana, kada su pobijedili s 4:2 u prvoj utakmici, koja se igrala u Valenciji.

"Želimo nastaviti ondje gdje smo stali u prvoj utakmici. Gol u gostima ne vrijedi dvostruko, kao što je nekoć bilo. Hajduk igra dobro, zahtjevan je protivnik. Njegovi igrači su sposobni pronaći adekvatnu igru, približiti se našem golu, pa je još uvijek puno toga ispred nas", izjavio je Emery na konferenciji za medije.

Vjerojatno ponovo neće igrati prvi sastav

"Oni željno iščekuju ovu utakmicu, vide svoju šansu za prolazak. Mi, pak, imamo iskustva u Europi, ali želimo i popraviti stvari koje nisu bile dobre u prvom susretu", izjavio je Emery, pod čijim je vodstvom momčad osvojila Europsku ligu prošle godine.

Nije htio otkriti hoće li na teren izvesti brojne rezervne igrače, kao što je učinio u prvoj utakmici, kada je glavne čuvao za prvenstveni ogled s Atleticom. "Nastojat ćemo imati povjerenja u kolektiv, ali i u igrače individualno. Želimo dati svakom igraču prostor da bude protagonist. Sutra ćemo nastojati odigrati učinkovito", rekao je Emery.

"Rezultat iz prve utakmice je takav kakav jest. On je realan te nas poziva na oprez. Potiče nas da uđemo u utakmicu s poštovanjem i oprezom, da Hajduk sa svojim opasnostima bude manje prisutan", dodao je.

Emery očekuje dobru atmosferu

Ponovio je da je Hajduk klub "s poviješću i sadašnjošću" te da ima "talentirane hrvatske igrače". Hajduk je bio poveo već u drugoj minuti golom Stipe Biuka, a Villarreal je to preokrenuo završivši prvo poluvrijeme vodstvom od 4:1. Splićani su pet minuta prije kraja susreta iskoristili jedanaesterac za konačnih 4:2.

Emery kaže da poštuje ambijent i entuzijazam na Poljudu, ali da ondje želi potvrditi pobjedu. "Na tom lijepom stadionu očekujemo dobar ambijent u kojem ćemo mi nastojati upravljati utakmicom", poručio je.

Pročitajte više