LIGE PETICE

Emery: VAR nema smisla ako sudac ne provjerava svoje odluke

Foto: EPA

ARSENAL je u nedjelju nakon devet minuta vodio 2:0 protiv Crystal Palacea, no gosti su u nastavku susreta uspjeli iščupati remi 2:2.

Za Arsenal su zabili Sokratis Papastathopoulos u 7. i David Luiz u 9. minuti, dok su strijelci za goste bili Luka Milivojević s bijele točke u 32. minuti i Jordan Ayew u 52. minuti utakmice. 

Dvije sporne situacije

Pri rezultatu od 2:0 činilo se da Arsenal sigurno ide prema pobjedi, a onda je VAR ispravio odluku Martina Atkinsona koji je prekršaj Chambersa na Zahi okarakterizirao kao simuliranje igrača Palacea.

Iz VAR sobe stigao je signal da se radi o kaznenom udarcu, a Milivojević je bio siguran s bijele točke. Nakon toga je do nove reakcije VAR-a došlo kada je Sokratis zabio ono što se činilo da je izjednačujući pogodak, a VAR se oglasio i ovog puta poništio gol zbog prekršaja Chambersa. 

Trener Arsenala kritizirao odluke

Te dvije odluke VAR-a nisu se svidjele treneru Arsenala, Unaiju Emeryju.

"Možemo govoriti o našoj igri, a možemo govoriti i o odlukama VAR-a. Neke odluke bile su nevjerojatne, a radi se o istom sustavu koji nije reagirao u prošloj utakmici protiv Bournemoutha kad je trebao suditi čisti penal na Pepeu. Isto je protiv Sheffielda bilo sa Sokratisom", rekao je Emery pa nastavio:

"VAR je načelno pozitivna stvar, ali u ovom trenutku ne radi kako treba. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ali nismo do nje došli. Suci griješe i jasno je da nam treba VAR, ali nema svrhe ako sudac ne ode do monitora provjeriti odluku. A to je Atkinson trebao učiniti."

 

 

Pročitajte više