TRANSFERI

Emotivan oproštaj igrača Liverpoola od kluba u kojem je proveo šest godina

Foto: Getty Images

NAKON šest godina u Liverpoolu Adam Lallana napustio je redove novog engleskog prvaka i kao slobodan igrač potpisao za Brighton&Hove Albion.

U razgovoru za TALK Sport ispričao je kako je proživio posljednjih nekoliko dana, od proslave naslova prvaka s Liverpoolom do prelaska u novi klub. 

Posebno je emotivan bio govoreći o svojem najboljem prijatelju Jordanu Hendersonu, koji je proglašen premierligaškim igračem godine u izboru novinara.

I supruge su najbolje prijateljice, djeca idu u istu školu

"Vrlo je očito da smo nas dvojica najbolji prijatelji, naše supruge su najbolje prijateljice, naša djeca su najbolji prijatelji i idu u istu školu", rekao je Lallana koji ne dvoji tko će mu od suigrača najviše nedostajati.

Zatim se osvrnuo na proteklih tjedan dana.

"U srijedu smo osvojili naslov prvaka, a petak mi je bio zadnji dan u klubu. To su bila tri emotivno vrlo teška dana za mene. Nisam želio ništa suzdržavati, pustio sam sve emocije. Ali kad je stigao vikend, znao sam da u ponedjeljak idem na liječnički pregled u Brightonu i bio sam spreman na novi izazov", rekao je Lallana.

Sve počinje od predsjednika

Za Brighton je potpisao na tri godine, a u Dugoutovom videu možete vidjeti kako je obrazložio svoju odluku.

VIDEO Adam Lallana o prelasku iz Liverpoola u Brighton

"Za početak gledam koliko je predsjednik ambiciozan, kakav ugled ima menadžer od dolaska u klub, a on je promijenio dinamiku i stil igre te pritom uspio zadržati momčad u ligi. To je teško i mislim da je napravio fantastičan posao", rekao je Lallana, misleći na menadžera Grahama Pottera.

Sve je prošao, vrijeme je za pomoć mladima

"Pogledao sam sve aspekte, momčad, trening-centar, stadion i uvidio da ću se savršeno uklopiti. Zaista sam uzbuđen zbog ovog izazova i nadam se da ćemo se pokazati iduće sezone."

Šest godina u Liverpoolu bilo mu je neprocjenjivo.

"Sretan sam što sam u karijeri, a posebno u posljednjih šest godina, bio u velikim natjecanjima, igrao europska finala, domaća finala te osvojio Ligu prvaka i Premier ligu. Tu sam sakupio puno iskustva i nadam se da ću njime pomoći u Brightonu, posebno mlađim dečkima, voditi ih i pomoći im da stasaju. To bih zaista volio", rekao je Lallana.

Pročitajte više