Engleska legenda: Harryja Kanea čuvao bih s cigaretom u ustima

Foto: EPA-EFE

ENGLESKA nogometna reprezentacija na Svjetsko prvenstvo u Kataru stigla je kao jedan od glavnih favorita. Nakon uvjerljive uvodne pobjede protiv Irana (6:2) izabranici Garetha Southgatea odigrali su utakmicu bez golova protiv SAD-a, zbog čega su se u domovini našli na meti kritika. 

Puno je zamjerki na Harryja Kanea, napadača Tottenhama koji je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji sa šest golova osvojio Zlatnu kopačku, iako je u prvoj utakmici bio sjajan s dvije asistencije. Najoštriji je bio Tony Adams, legendarni stoper Engleske i Arsenala, koji je devedesetih slovio za jednog od najčvršćih igrača svijeta: 

"Harry Kane ne napada dubinu iza obrane i ne okreće se licem prema vama. On je vezni igrač koji ide sve dublje i dublje kako bi dobio loptu. Ljudi vjerojatno misle da imam nešto protiv Harryja nakon što sam rekao da bismo mu trebali oduzeti kapetansku titulu i dati je Declanu Riceu, ali to uopće nije tako.

Nije ni stvar u rivalstvu između Arsenala i Spursa. Trebamo Harryja Kanea, on je očito jedan od najboljih napadača na svijetu, dovoljno je pogledati njegove brojke, ali da sam stoper koji igra protiv njega u Kataru, imao bih cigaretu u ustima."

 

Pročitajte više