Engleska na praznoj Rujevici, Southgate zbunjen: "Bit će mi ovo prvi put"

Foto: Epa

HRVATSKA nogometna reprezentacija 12. listopada dočekuje Englesku na Rujevici u drugoj utakmici Lige nacija. Bit će to repriza polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, u kojem je Hrvatska bila bolja s 2:1.

Nekoliko engleskih reprezentativaca priznalo je da još nisu preboljeli poraz u Rusiji. Zbog toga nema sumnje da će biti vrlo motivirani i da će tražiti osvetu protiv Hrvatske. Izbornik Gareth Southgate, koji je prije par dana obnovio ugovor s engleskim nogometnim savezom, objavio je u četvrtak popis Engleske za susret na Rujevici, a danas je komentirao činjenicu da će se utakmica igrati pred praznim tribinama Rujevice zbog svastike na Poljudu protiv Italije. Bit će ovo posljednja utakmica koju će Hrvatska morati odigrati bez gledatelja.

''Bit će mi ovo prvi put da igram takvu jednu utakmicu. Bit će potpuno drugačiji osjećaj nego inače. Na neki način, priželjkivao sam da igrači izađu tamo na teren, a tribine se tresu te da nas Hrvatska podsjeti na ono što se dogodilo ljetos. Tada bih im mogao reći, evo, sad se nosite s tim. Ali nećemo imati priliku'', rekao je Southgate i dodao:

''No, momci znaju da igraju za Englesku, moramo se postaviti na pravi način. Kvaliteta protivnika je iznimno visoka pa će to samo po sebi biti dovoljan izazov. Moja želja je pun stadion, ali to se neće dogoditi pa se moramo prilagoditi.''
 

Pročitajte više