Engleska: Neredi u Portsmouthu

U NEREDIMA koji su uslijedili nakon utakmice Engleske lige Portsmouth Southampton (1:0), uhićeno je osam navijača domaćeg kluba, a u sukobima navijača i policije lakše je ozlijeđeno nekoliko osoba, objavili su policijski izvori.

Navijači Portsmoutha bacali su petarde i kovanice na oko 400 policajaca koji su osiguravali susret, dok su oko stadiona porazbijani izlozi dućana.

Demolirano je i nekoliko automobila, a nastradala su i dva policijska psa.

Bio je to susret klubova iz susjednih gradova južne Engleske koji je uvijek praćen velikim navijačkim tenzijama, a Portsmouth je zabilježio prvu pobjedu nakon 41 godine.

"Bili su to neredi jačeg inteziteta, a napadi su bili isključivo usmjereni na policiju. Ne možemo sa sigurnošću reći koliko je osoba sudjelovalo u neredima, osim da se radilo o većoj skupini izgrednika", izjavio je glasnogovornik policije.

Zadnji veći sukob između policije i navijača na Otoku dogodio se u svibnju 2002. na utakmici Millwall- Birmingham, kada je ozlijeđeno 47 policajaca.

Engleska vlada je ranije ovog mjeseca objavila da će oko 2400 otprije policiji poznatih nogometnih huligana iz Engleske biti spriječeno u nakani da otputuju na Europsko prvenstvo u Portugal.

Pročitajte više