Engleska pred teškim kaznama ako navijači protiv Njemačke budu pjevali ovu pjesmu

U UTORAK od 18 sati na Wembleyju će jedan od klasika svjetskog nogometa odigrati Engleska i Njemačka. Dva velika rivala susrest će se u osmini finala Eura, a u Engleskom nogometnom savezu i u UEFA-i zabrinuti su zbog domaćih navijača. Točnije, zbog jedne kontroverzne pjesme koju engleski navijači vole pjevati kad igraju protiv Elfa.

Riječ je o pjesmi 10 German Bombers (10 njemačkih bombaša), koja asocira na ratnu tematiku odnosno na Drugi svjetski rat. Pjesma se odnosi na njemačke zrakoplove koje su pripadnici britanskog Kraljevskog zrakoplovstva (RAF) obarali tijekom Drugog svjetskog rata.

Vodeći ljudi Saveza poslali su upozorenje navijačima da ne pjevaju tu pjesmu jer će im biti zabranjen dolazak na utakmice u nastavku prvenstva ako Engleska prođe dalje. U slučaju da Englezi prođu u polufinale ili finale, igrat će na svom Wembleyju.

"Naše navijače uvijek potičemo da podržavaju momčad isključivo na pozitivan način prije, za vrijeme i nakon utakmice. Neka im ova naša poruka bude još jedno upozorenje uoči utorka. Najoštrije ćemo sankcionirati svako diskriminirajuće ponašanje ili nepoštovanje i poduzet ćemo sve mjere da utakmice ovog Europskog prvenstva koje se igraju u Engleskoj budu sigurno i ugodno iskustvo za sve", poručili su iz Engleskog nogometnog saveza.

Pročitajte više