ENGLESKA PLAČE ZA DJEČAKOM KOJI JOJ JE UKRAO SRCE "Počivaj u miru, mali ratniče"

Foto: Twitter

BRADLEY LOWERY (6) umro je nakon što se najveći dio njegova kratkog života borio protiv tumora s osmijehom na licu i sa Sunderlandovim dresom na onemoćalom tijelu.

Dječak je "ukrao srce Engleskoj" jer cijelu zemlju je zadivio pozitivom i time što nijednog trenutka nije zanemarivao navijačke strasti i "dužnosti" prema voljenom klubu. Njegovom smrću to srce se slomilo.

Mališanu je već s 18 mjeseci dijagnosticiran neuroblastom, tumor koji nastaje iz stanica nadbubrežne žlijezde i javlja se isključivo kod djece. Bradley je bolest pobijedio, ali fatalno mu se vratila u srpnju prošle godine.

Obitelj je skupljala novac za liječenje u SAD-u, ali brzo se pokazalo da je to uzalud jer su liječnici u prosincu dijagnosticirali da je rak u terminalnoj fazi i otada je bilo tek pitanje koliko će još mjeseci ili tjedana mali Bradley živjeti. Ali on je malo preostalog vremena odlučio provesti tako da što više bude uz Sunderland i idola Jermainea Defoea.

Novac prikupljen akcijom za Bradleya ostaje u fondu za istraživanje i pomoć ostaloj oboljeloj djeci.

Od najvećeg navijača oprostio se njegov klub koji je Bradley do zadnjeg dana pratio. "Misli cijelog Sunderlanda su s obitelji Lowery":

Navijači Sunderlanda spontano su se počeli okupljati na Stadionu svjetlosti, gdje donose cvijeće i natpise u uspomenu na Bradleya:

Osim toga, pokrenuli su peticiju da se istočna tribina Sunderlandova stadiona nazove po malom heroju:

Sunderland je jučer odigrao prvu utakmicu bez vjernog navijača. Prije susreta s Buryjem, igrači i navijači obiju momčadi pozdravili su Bradleya aplauzom:

Bury, domaćin utakmice, cijeli prihod od ulaznica uplatio je spomenutoj zakladi:

Gary Lineker, slavni engleski golgeter, a danas televizijski komentator, također se oprostio od mališana koji je strašnoj bolesti prkosio osmijehom i odlascima na utakmice. "Užasno sam tužan što je mali Bradley otišao. Ratnik i inspiracija do kraja. Počivaj u miru, Bradley."

Alan Shearer koji s Linekerom dijeli profesionalni put i slavu tijekom i nakon igračke karijere, pozdravio se s Bradleyem. "Tako sam tužan da je mali Bradley umro. Život koji nadahnjuje prerano je završen. U mislima sam uz njegovu nevjerojatnu obitelj i prijatelje. Počivao u miru."  

Pročitajte više