MICHAEL KEANE

"Imao sam slom, sve me stiglo. Plakao sam pred obitelji, tada sam dotaknuo dno"

Foto: EPA

POVREMENI engleski reprezentativac i branič Evertona Michael Keane pričao je za engleske medije o svojoj borbi s depresijom.

Ovaj 27-godišnjak je za nešto više od 26 milijuna eura iz Burnleyja stigao u Everton u ljeto 2017. i tada su počeli njegovi problemi. Nakon što je na utakmici Liga kupa protiv Sunderlanda zadobio ozbiljnu posjekotinu stopala, poslije šivanja je odigrao utakmicu do kraja te nastavio trenirati. Primao je injekcije protiv bolova, a situacija je postajala sve gora jer se pojavila infekcija zbog koje je morao u bolnicu.

"Tada sam samo htio biti uz suigrače jer smo imali težak period. Nisam htio biti taj koji će prvi baciti ručnik iako sam imao tešku ozljedu. Htio sam izaći na teren, dati sve od sebe, ali se ispostavilo da to nije bila najbolja odluka. Iz te situacije sam nešto naučio jer sada znam kako se nositi sa sobom. Ako čovjek pati, onda mora razgovarati s nekim", rekao je pa se prisjetio borbe s depresijom.

"Nisam htio izlaziti iz kuće, nisam htio nikoga vidjeti. Bilo me sram toga kako su se stvari razvijale i nisam htio da me itko gleda niti sam išta htio raditi. Čuvao sam to dugo u sebi, trenirao naporno, no onda me sve stiglo. Imao sam slom, plakao sam pred obitelji i tada sam dotaknuo dno. Poslije toga sam se osjećao bolje jer sam počeo ići kod sportskog psihologa kojeg i sada posjećujem", završio je Keane koji ima deset nastupa za Englesku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više