KORONAVIRUS U SPORTU

Engleski golman priznao da je pozitivan na koronavirus

Foto: EPA

AARON Ramsdale, golman Bournemoutha, danas je potvrdio kako je pozitivan na koronavirus.

Prije tri dana provedena je prva runda testiranja u kojoj je bio negativan, ali je klub u nedjelju objavio kako je u drugom krugu testiranja jedan igrač ipak pozitivan. Njegov identitet nisu otkrili dok Ramsdale nije sam izjavio kako se radi o njemu.

Ramsdale pretpostavlja kako je zaražen: „Nakon što je test bio negativan, ponašao sam se normalno. Išao sam u dućan i na benzinsku crpku, ali pritom sam poštivao sve upute i bio oprezan kao i za vrijeme karantene. Čini se kako sam virus pokupio dok sam bio u supermarketu.“

Ramsdale nije pokazivao nikakve simptome, a od nedjelje se nalazi u samoizolaciji: „Tjedan dana ću biti sam kod kuće. Klub se prekrasno ponio prema meni. Rekli su da mi stoje na raspolaganju za sve što mi treba.“

Bournemouth je u međuvremenu objavio kako uz posebne mjere nastavlja s treninzima. Čelni ljudi saveza objavili su plan da se Premiership nastavi i završi, a zasad je najizglednije da će to biti sredinom ili krajem lipnja.

Podsjećamo, u prvom krugu testiranja igrača iz Premiershipa zabilježeno je šest pozitivnih slučajeva, dok su u drugom testiranju zabilježena dva nova.

Aaron Ramsdale upisao je 27 nastupa u Premiershipu ove sezone i brani sjajno te je prvi vratar mlade engleske reprezentacije. 

Pobjednički gol Crystal Palacea protiv Bournemoutha

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više