WEST HAM - DINAMO 0:1

Engleski mediji: Čudesni Oršić i prilika za Moyesov eksperiment

Foto: Marek Dorcik/Guliver

DINAMO je pobjedom 1:0 u Londonu protiv West Hama osigurao drugo mjesto u skupini Europa lige te plasman u nokaut-fazu. Jedini gol postigao je Mislav Oršić u trećoj minuti.

Engleski mediji nisu dramatizirali zbog poraza londonske momčadi jer je ona već ranije osigurala prvo mjesto u skupini, a sinoć je odmarala velik dio najboljih igrača te dala priliku mladićima iz U-23 sastava.

Evo kako su najčitaniji engleski mediji popratili sinoćnji okršaj.

BBC: Već kvalificirani West Ham izgubio kod kuće od zagrebačkog Dinama

BBC podsjeća da je za West Ham igrala kompletna obrambena linija U-23 momčadi, koja dominira svojim natjecanjem, i da su četiri mladića prvi put započela utakmicu za seniorsku momčad te da su se dobro oporavili nakon čudesne Oršićeve golčine na samom početku.

"Bila je ovo savršena prilika za neke od mladića da osjete igru, a za Moyesa da odmori neke prvotimce u mjesecu u kojem klub ima čak devet utakmica", piše BBC.

The Guardian: Oršić ranim golom potopio mlađahne Čekićare

"Nitko neće zamjeriti Davidu Moyesu na ovom porazu niti se osvrtati na njega. Bila je to noć za eksperimente, igralo je sedam igrača iz omladinskog pogona, a izgubili su samo zahvaljujući čudesnom golu Mislava Oršića od momčadi koja je također prošla u nokaut-fazu", smatra The Guardian.

The Sun: Čudesni rani Oršićev gol potopio Čekićare u kišnoj utakmici koja im ništa nije značila

"Iako su klinci odigrali pristojno, nisu se uspjeli oporaviti od ranog šoka. Odlične izvedbe West Hama u proteklim utakmicama omogućile su Moyesu da napravi ovoliko promjena u sastavu", piše The Sun.

Daily Mail: Mislav Oršić zaprepastio Moyesovu momčad brutalnim udarcem nakon samo tri minute, ali Čekićari su ipak prošli dalje

"West Ham više nije neporažen u Europa ligi, ali mlađahna Moyesova postava dokaz je ranije dobro odrađenog posla", konstatira Daily Mail i dodaje kako je stotinjak Dinamovih navijača podivljalo od sreće nakon gola, za koji su krivnju svalili na Andrija Jarmolenka jer je Oršiću ostavio previše prostora.

Pročitajte više