Engleski navijači: Sramota je da ovisimo o zemljama trećeg svijeta!

ENGLESKA reprezentacija putuje u Beč na prijateljsku utakmicu protiv Austrije samo pet dana prije utakmice s Hrvatskom, za koju se još uvijek svi na Otoku nadaju da bi im ipak mogla donijeti toliko željeni Euro.

Izbornik Steve McClaren vjeruje da bi bečki izlet trebao dati priliku igračima poput Davida Beckhama ili Ashleya Cola da još malo dignu formu prije utakmice protiv Hrvatske za koju se pripremaju ne razmišljajući o ostalim rezultatima, koji se trebaju poklopiti da bi posljednja kvalifikacijska utakmica imala značenje.

"Trebamo nekakvu pripremu za Hrvatsku, a i trebamo sagledati par stvari u momčadi. Uostalom, ne smijemo ovih desetak dana provesti samo u razmišljanju o posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici", objasnio je McClaren.

Vjerojatno je da će i Beckham i Cole, koji se  vraćaju nakon ozlijede gležnja, početi u prvih jedanaest protiv  Austrijanaca, što je nagovještaj da bi i na Wembleyu, tri dana kasnije, trebali biti važni kotačići u McClarenovoj strategiji protiv Hrvatske.

I Charlton podržao McClarena

Većina Engleza ipak razmišlja o vjerojatnijem ishodu  da će Rusija pobijediti u preostale dvije utakmice, a da će Hrvatska ostati neporažena u Skopju, što bi Engleze ostavilo bez velikog natjecanja prvi put nakon 1994. godine.

Rasprave o tome treba li McClaren ostati na kormilu reprezentacije neovisno o ishodu kvalifikacija i dalje okupiraju sve engleske medije. Legenda Sir Bobby Charlton posljednji je koji je podržao McClarena.

"Ako pitate bio koga tko se razumije u nogomet, odgovorit će vam: a koga drugoga uzeti. Izbornička funkcija zahtjeva i malo sreće, stoga se slažem s ljudima u savezu i igračima koji kažu da mu treba dati priliku."

Gnjevni navijači traže odgovornost

S druge strane navijači nisu nimalo skloni davanju druge prilike McClarenu  pa je tako službeni forum Engleskog nogometnog saveza ovih dana zasut izjavama gnjevnih navijača koji traže odlazak izbornika.

"Izgubio sam sve nade da bi se mogli kvalificirati s ovim smijehom od izbornika. I ako se nekakvo čudo dogodi, svejedno nam ga je dosta. On je prijevara", jedan je od komentara na forumu.

Drugi navijač je konstatirao da se Engleskoj reprezentaciji smije cijeli svijet. 

"Ovisimo o zemlji trećeg svijeta da nam pomogne. Sramota."

Posljednji u nizu ogorčenih navijača ironično je primijetio da je McClaren najgori izbornik još od Grahama Taylora.

"Još od Taylora nema goreg izbornika, a on nas je ipak odveo na Euro 1992."

Većina stvari bit će poznata već u subotu kada Rusija gostuje u Tel Avivu, a Hrvatska u Skopju. Na otoku se svi nadaju čudu, iako se čuda rijetko događaju...

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više