Mediji najavljuju senzaciju: Mourinho se vraća u Premiership

Foto: Getty Images/Guliver Image

 PREMA pisanju niza britanskih tabloida i portala, koji se pozivaju na izvore iz Portugala, Jose Mourinho je već potpisao predugovor s Manchester Unitedom čiji bi trener trebao postati nakon završetka sezone.

Španjolski "El Confidencial" je citirao izvor iz Portugala koji tvrdi da je Mourinhov menadžer Jorge Mendes svom klijentu našao novi posao, a navodno je riječ o Manchester Unitedu. Čak i ESPN najavio Mourinhov "transfer", pozivajući se na svoje pouzdane izvore, koji ipak tvrde da ugovor tek treba biti potpisan.

Izvršni dopredsjednik Uniteda Ed Woodward spominje se kao ključan čovjek u dovođenju Mourinha zbog svojih doih odnosa sa njegovim agentom Mendesom.


Mourinho je i na kladionicama prvi favorit za Van Gaalovog nasljednika, iako Nizozemac ima ugovor na Old Traffordu do kraja sljedeće sezone.

Engleski tabloidi tvrde da su čelnici Uniteda već odlučili na kraju sezone smijeniti Van Gaala. Očekuje se da će pritisnut slabim rezultatima otići na ljeto, a Mourinho uskočiti na klupu kluba kojeg je obožavao pobjeđivati dok je vodio Chelsea. Također, znao je reći da za njega u Engleskoj postoji samo jedan klub, no ako se glasine pokažu istinitima, "Posebni" će postati "izdajnik" u srcima navijača koje je osvojio proteklih godina.

Na Old Traffordu sa strahom pogledavaju prema gradskim rivalima koje na ljeto preuzima Pep Guardiola, i to je, navodi se u izvještajima, jedan od glavnih razloga zašto se United odlučuje za Mourinha. Dio uprave Uniteda skloniji je Tottenhamvovom treneru Mauriciju Pochettinu, no zbog iskustva s Davidom Moyesom, Mourinho je u prednosti zbog svog iskustva u najvećim klubovima Europe.

Portugalac je do sada odbijao komentirati glasine o vezi s Unitedom.

Pročitajte više