Engleski teškaš: Hrgović je veliki udarač, može nokautirati bilo koga

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) će prvog dana lipnja u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik hrvatskom teškašu bit će britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO). Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. Radi se o Britancu koji je prošle godine izazvao Oleksandra Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO, pa izgubio u devetoj rundi.

Hrgović se nada da će borba s Duboisom biti za pojas IBF-ova prvaka, no sve ovisi o meču između Tysona Furyja i Usika i njihovom dogovoru o revanšu. Očekuje se da će IBF-ova titula ostati upražnjena nakon što Fury i Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula.

Clarke: Hrgović ima puno iskustva

Nakon što je dogovoren meč Hrgovića i Duboisa, u javnosti se počelo podsjećati na sparing koji su njih dvojica odradili 2018. godine. Dubois tada navodno nije dobro prošao protiv hrvatskog boksača, koji je to u najavi meča koristio da bi poljuljao samopouzdanje svog protivnika. Britanski teškaš Frazer Clarke (32) misli da je to dobra strategija.

"Pošteno je to odigrao. Hrgović može nokautirati bilo koga. Kažem vam, on je veliki udarač i odličan boksač s puno iskustva. Kad ima svoj dan, onda je zaista dobar. Kada nije njegov dan, onda nije toliko dobar. Trenutno mi se čini vrlo samopouzdan i motiviran. Bit će spreman", rekao je Clarke.

Pročitajte više