Engleski velikani se "posvađali": Ferdinand tvrdi da je Srbija opljačkana, Lineker da je Mitrović kriv

Foto: Twitter

NA SVJETSKOM se planu prilično razbuktala rasprava o osuđujućim gestama Granita Xhake i Xherdana Shaqirija kojima su se - rukama simbolizirajući albanske simbole u vidu dvoglavog orla - obojica poslužila prilikom proslava pogodaka kojima je Švicarska porazila Srbiju s 2:1 u drugom krugu grupne faze. 

Međutim, diskutira se i o nedosuđenom jedanaestercu nad Aleksandrom Mitrovićem u 66. minuti pri rezultatu 1:1. Sporni moment moguće je provjeriti na označenom hiperlinku.

Glas švicarskog naroda u duhu je objektivnosti u jednoj od provedenih anketa zaključio kako je Srbija bila zakinuta za očigledni prekršaj.

"Ovo je bila oružana pljačka na ulici! Nevjerojatno!", zaključio je bivši engleski reprezentativac, a danas stručni komentator Rio Ferdinand.

Gostujući u studiju BBC-ja, u društvu Pabla Zabalete i Garyja Linekera, Rio Ferdinand utvrdio je kako je Srbija nesumnjivo oštećena. 

"Jedan od defenzivnih igrača uopće nije gledao u loptu. Mitrović je bio među dvojicom igrača. Kako je to zapravo mogao biti prekršaj u napadu? Mislim da je trebalo doći do primjene videotehnologije. Ne znam što su radili ljudi koji donose odluke, ali moraju se međusobno pogledati u oči. Schar i Lichtsteiner hrvačkim su potezom oborili Mitrovića", s nevjericom je tvrdio Rio Ferdinand.

Gary Lineker, bivši engleski napadač i komentator BBC-ja, konstatirao je kako se Andrej Mitrović poslužio laktovima. Pablo Zabaleta i Rio Ferdinand zanijekali su protuargument Garyja Linekera.  

"To je prekršaj. Ne mogu vjerovati da nije dosuđen. Situacija je bila vrlo čista jer jedan od igrača uopće nije gledao loptu. Samo je držao i potezao Mitrovića", u svojstvu gosta naglasio je West Hamov defenzivac i nekadašnji argentinski reprezentativac Pablo Zabaleta. 

Pročitajte više