TRANSFERI

Englezi: Ancelotti u Evertonu postaje jedan od najplaćenijih trenera

Foto: EPA

CARLO ANCELOTTI trebao bi postati novi trener Evertona i potpisati ugovor na tri i pol godine, objavili su engleski mediji.

Ancelotti bi trebao postati jedan od najplaćenijih trenera s godišnjom plaćom od 13,5 milijuna eura. Na klupi Evertona debitirat će 26. prosinca u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja, a u stručnom stožeru će zadržati Duncana Fergusona, koji je privremeni trener nakon otkaza Marcu Silvi.

Klub s Goodison Parka ovog je ljeta puno potrošio na igračka pojačanja, ali izostali su očekivani rezultati. Nakon 17 kola Premiershipa, Everton je na 16. mjestu, tri boda iznad zone ispadanja.

Engleski mediji navode da je većinski vlasnik Evertona Farhad Moshiri uvjerio Ancelottija da klub ima velike ambicije te da će imati dovoljno novca na raspolaganju za igračka pojačanja. Moshiri je vlasnik Evertona od 2016. godine, a na klupi su se od tada promijenila četvorica trenera - Roberto Martinez, Ronald Koeman, Sam Allardyce i Marco Silva.  

Ako jedan od najboljih i najcjenjenijih svjetskih trenera preuzme Everton, vratit će se u Premiership nakon osam godina i sedam mjeseci. Od 2009. do 2011. vodio je Chelsea i osvojio tri trofeja u sezoni 2009./10. - Community Shield, Premiership i FA kup. Klub sa Stamford Bridgea vodio je u 109 utakmica, uz 67 pobjeda, 22 poraza i 20 remija.

Uz Chelsea, Ancelotti je tijekom karijere vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, PSG, Real Madrid, Bayern München i Napoli. Najdulje se zadržao u Milanu (2001. - 2009.), a osvojio je ukupno 19 trofeja. Osvajao je četiri od pet najjačih europskih liga (Serie A, Premiership, Bundesligu i Ligu 1), a tu su i tri Lige prvaka (dvije s Milanom i jubilarna deseta s Realom).

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više