Englezi bez gola i ideje u prvom poluvremenu protiv Andore, na kraju pobjeda 3:0

I PORED pobjede blamaža nogometnih milijardera s Otoka  se nastavlja. 15-tak tisuća gledatelja, uglavnom engleskih, izgubili su živce i još kojesta gledajući nemoć i konfuznost engleske momčadi u prvom poluvremenu.

Na licima svih igrača čak se i sa tribina Olimpijskog stadiona u Barceloni mogla vidjeti nervoza, panika čak i bijes. Atmosfera u momčadi i medijima nakon Tel Aviva podsjećala je na ozračje linča, posebno nakon prvog poluvremena.

Koliko su gosti bili nervozni pa čak i prekomjerno agresivni najbolje se vidjelo na (kome drugom) nego Rooneyu. Odmah je ušao u okršaj s kompletnom obranom Andore i portugalskim sucem koji ga je nekoliko puta opomenuo da bi mu na kraju pokazao i žuti karton, što znači da napadač Manchester Uniteda neće moći igrati protiv Estonije.

Bez i jedne izrađene prilike u igri na sredini terena gdje su loptu  držali Terry Ferdinad i Cole te uz pokušaje iz daljine Gerrarda, Rooneya, Johnsona na odmor su otišli gromoglasno izviždani.

U nastavku domaćima je ponestalo snage i koncentracije. Razliku je napravio Gerrard. Praktički je odigrao simultanku protiv Andorine obrane i u razmaku od 20 minuta (54', 75') dva puta je svladao vratara domaćih. Treći pogodak je postigao Nugent u sudačkoj nadoknadi (92´).

No i pored pobjede engleski su nogometaši ispraćeni salvama zvižduka i negodovanja.

"Bilo je teško igrati pod pritiskom atmosfere nakon Izraela, razočaranih navijača. Nadam se da su navijači ipak zadovoljniji drugim poluvremenom. Igrali smo strpljivo čekajući prilike i iskoristili smo ih" - rekao je Gerrard dvostruki strijelac i spasitelj McClarena bar za večeras.

Ljestvica skupine E

 

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više