TRANSFERI

Englezi: Chelsea za Ronalda nudi manje nego što je Liverpool za srpski promašaj

Foto: EPA-EFE

CRISTIANO RONALDO (37) zatražio je odlazak iz Manchester Uniteda. Informaciju The Timesa otprije pet dana potvrdio je i Fabrizio Romano, koji je detaljno objasnio razloge Portugalčeve odluke. Izgleda da je to kraj kratke i neuspješne povratničke epizode portugalskog napadača u Kazalištu snova.

Mnogo se licitiralo i špekuliralo o tome tko će dovesti Ronalda. Dugo se spominjao Bayern, ali se čini da je ta opcija propala. U igri je navodno bila čak i Barcelona, ali engleski mediji javljaju kako je mnogo vjerojatnije da će Ronaldo prijeći u Chelsea. Doduše, londonski klub morat će dati bitno bolju ponudu od sadašnje.

Naime, prema Peteu O’Rourkeu s Football Insidera, Chelsea je Manchester Unitedu ponudio 14 milijuna funti, odnosno oko 16.5 milijuna eura. Mnogi mediji i navijači smatraju da je iznos skandalozno malen, a za usporedbu se može reći da su Bluesi Matea Kovačića platili triput više, oko 45 milijuna eura.

Daily Mirror usporedio je ovu ponudu s jednim od najvećih Liverpoolovih transfer promašaja ikad. Naime, Redsi su  2014. godine platili srpskog krilnog napadača Lazara Markovića čak 25 milijuna eura. Ronaldo, osam godina kasnije, kada su cijene u nogometu otišle u nebo, za Chelsea vrijedi devet milijuna eura manje.

Pročitajte više