Englezi: Mandžukić na meti West Hama

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARIO MANDŽUKIĆ je tijekom ljeta bio blizu Manchester Uniteda, Bayerna i još nekoliko klubova, ali od transfera na kraju nije bilo ništa. Juventusu, koji ga se želio odreći, nije se dopala činjenica da je hrvatski napadač ostao poslije završenog prijelaznog roka, pa ga trener Maurizio Sarri nije prijavio za grupnu fazu Lige prvaka, baš kao ni Emre Cana.

>>> CdS: Sarri se zbog Mandžukića i Cana svađao s upravom Juventusa

>>> Gazzetta: Juve u siječnju prodaje Mandžukića kako bi kupio trojac iz Manchestera

Više je nego jasno da nezadovoljni Mandžo nema budućnost u Torinu, pa se postavlja pitanje gdje bi mogao nastaviti karijeru. Na stolu ima ponude klubova s Dalekog Istoka, za koje bi mogao odmah zaigrati. No, napadač razmišlja o ostanku u Europi te bi ga od siječnja mogli gledati u najjačoj nogometnoj ligi svijeta. 

Embed from Getty Images

Prema pisanju Daily Mirrora, a prenose i ostali engleski mediji poput BBC-a i Daily Maila, svjetski doprvak je na meti West Hama koji bi ga želio vidjeti u svojim redovima u drugom dijelu sezone Premiershipa. Londonski klub, za koji je svojevremeno igrao, a potom ga i kao trener vodio Slaven Bilić, pokušat će uvjeriti 33-godišnjaka da je to pravi klub za nastavak njegove karijere.

S druge strane, Mandžo trenutačno vrijedi oko 18-20 milijuna eura, što ne bi trebao biti problem za Hammerse jer engleski klubovi godinama nemaju problema s financijama pa je bi dogovor s Juventusom, koji traži rastanak s igračem, bio lako postignut.

Juve bi zaradio, West Ham dobio iskusnog napadača, a Mandžukić priliku da nakon HNL-a (Zagreb i Dinamo), Bundeslige (Wolfsburg i Bayern), La Lige (Atletico) te Serie A (Juventus) zaigra i u još jednoj od pet najjačih europskih liga - Premiershipu. 

Napadač iz Slavonskog Broda je do sada u karijeri odigrao 627 utakmica, zabio 245 golova i osvojio 22 trofeja, od čega se najviše pamti povijesna trostruka kruna 2013. s Bayernom, a u ljeto 2018. s Hrvatskom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.  

Pročitajte više