Englezi na mukama: Stadion pod najezdom muha i komaraca

Foto: EPA-EFE

U MALO kojoj reprezentaciji kroz povijest je takav pritisak kao u Engleskoj. Osobito zadnjih nekoliko godina nakon očajnih rezultata na SP-u u Brazilu gdje su ispali nakon šest dana te nakon sad već legendarnog ispadanja od Islanda na Euru u Francuskoj.

Gareth Southgate je u Rusiju doveo najneiskusniju momčad u povijesti. Njegovi igrači u prosjeku imaju samo 19 nastupa za reprezentaciju, što Southgate vidi kao veliku prednost jer nisu iskompleksirani prijašnjim kiksevima. No, unatoč tome, očekivanja engleske javnosti su, kao i uvijek, velika. Prvu utakmicu igraju u ponedjeljak u 20 sati u Volgogradu protiv Tunisa.

Kao da im nije dovoljan teret uspjeha nakon dvaju zadnjih razočarenja i činjenica da su svi favoriti kiksali na ovom SP-u, Englezi će morati muku mučiti i s insektima. Naime, Volgograd Arena je danima pod najezdom mušica, komaraca i svih drugih letećih insekata koji bi mogli ozbiljno smetati igračima tijekom utakmice.

Stoga su organizatori u nedjelju iz helikoptera posuli cijeli stadion s insekticidom, a koliko je situacija ozbiljna dovoljno govori činjenica da je Sky Sports morao prekinuti javljanje ispred stadiona jer je letećih nametnika jednostavno bilo previše.

Ovo nije prvi put da insekti smetaju igračima. Na SP-u 2014. tijekom utakmice Kolumbije i Brazila stadion u Fortalezi napali su skakavci, a Stade de France je u finalu Eura 2016. bio prepun komaraca i mušica nakon što su radnici greškom preko noći ostavili upaljene reflektore.

Pročitajte više