Englezi na Wembleyu slavili papirnate aviončiće pa ubili reprezentaciju na Twitteru: "Tko ovo može gledati!?"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČUDNA i pomalo mučna bila je atmosfera na Wembleyu na susretu Engleske i Slovenije u 9. kolu kvalifikacija za SP u kojem je Engleska slavila 1:0 golom Kanea u sudačkoj nadoknadi.

Nekoliko dana ranije engleski nacionalni stadion bio je rasporedan, ali za - američki nogomet. Više od 80.000 navijača gledalo je Miami Dolphinse i New Orleans Saintse, no večeras je na susretu protiv Slovenije bilo tek 61.958 gledatelja.

I, zaista, nisu imali što vidjeti. Duhoviti Englezi cijelu utakmicu su se zabavljaju bacanjem papirnatih aviona i natjecali su tko će zabiti gol barem na taj način, kad Englezi već ne mogu zabiti Slovencima. Jedan navijač uspio je navesti svoju letjelicu u gol što je izazvalo euforiju na tribinama gotovo identičnu onoj kad je Kane zabio gol za pobjedu i plasman u Rusiju.

Golemi Wembley bio je poluprazan, navijanja praktički nije ni bilo, a nogomet koji su navijači gledali bio je ispod svakog nivoa. Svoje nezadovoljstvo Englezi su tijekom i nakon utakmice iznijeli i na Twitteru gdje su pokopali momčad Garaetha Southgatea.

"Dobra vijest je da u studenom na Wembleyu igramo prijateljske utakmice s Njemačkom i Brazilom da nas poštenu razbiju", napisao je jedan navijač dok je drugi dodao:

"Vratite novac ovim jadnim ljudima koji su uživo gledali ovo mučenje."

Pročitajte više