Englezi: Novi suvlasnik Manchester Uniteda pronašao nasljednika Ten Haga

Foto: Profimedia

VLASNIK dijela dionica Manchester Uniteda i direktor kemijske grupe INEOS Jim Ratcliffe čelni je čovjek za sportsku politiku Crvenih vragova. Prema pisanju engleskih medija, Ratcliffe je vrlo nezadovoljan rezultatima trenera Erika ten Haga u ovoj sezoni i odlučio mu je pronaći zamjenu.

Daily Mirror piše kako je prva želja moćnog šefa struke aktualni engleski izbornik i nekadašnji reprezentativac Gareth Southgate. Pred Southgateom je sada Europsko prvenstvo na kojem će Englezi braniti srebro i ponovo imati ulogu jednog od favorita, ali nakon toga bi se mogao vratiti klupskom nogometu.

Ten Hag je ove sezone razočarao

Southgate je trenersku karijeru započeo na klupi Middlesbrougha, nakon kojeg je najprije preuzeo mladu, a 2016. godine i A reprezentaciju. Tijekom igračke karijere nastupao je za Crystal Palace, Aston Villu i Middlesbrough.

Southgate u reprezentaciji trenira igrače Uniteda Lukea Shawa, Marcusa Rashforda i Harryja Maguirea, s kojima bi uskoro mogao redovnije surađivati. Ten Hag je u prvoj sezoni na klupi Uniteda igrao finala FA kupa i Liga kupa te se plasirao među četiri najbolja Premiershipa, ali trenutna sezona prolazi ispod očekivanja.

 

Pročitajte više