HRVATSKI NOGOMETAŠI

Englezi otkrivaju: Arsenal je poslao ponudu za Perišića

Foto: Guliver Image/ Getty Images, Montaža: Index.hr

PISALI smo jutros da Ivan Perišić ima samo jednu želju u siječanjskom prijelaznom roku, a to je - transfer u engleski Premiership.

Hrvatski reprezentativac glavna je tema svih relevantnih talijanskih i španjolskih medija, a kao i proteklog ljeta spominje se u kontekstu izlaznog transfera iz milanskog Intera. I dok milanska Gazzetta dello Sport jutros donosi vijest da bi Perišić mogao preseliti u Atletico Madrid, iz Velike Britanije stiže senzacija.

BBC-jev novinar David Ornstein objavio je na svom Twitter profilu informaciju da je Arsenal poslao službenu ponudu Interu za hrvatskog napadača. Topnici žele Perišića dovesti na posudbu s opcijom otkupa njegovog ugovora za oko 40 milijuna eura narednog ljeta. Inter ne bi trebao imati ništa protiv s obzirom na to da otprilike toliko i traže za hrvatskog napadača, a Perišiću bi se tako ostvarila velika želja, a to je zaigrati na premierligaškim travnjacima.

Inter nije zadovoljan s Hrvatom zbog njegovog očajnog učinka. U 18 prvenstvenih utakmica Perišić je zabio tek tri zgoditka, što je slabije nego u prethodne dvije sezone kada je u istom periodu imao sedam, odnosno šest zabijenih golova.

U prilog Perišićevom odlasku iz Intera ide i informacija da je trener već pronašao alternativu. Talijani tvrde da trener Luciano Spalletti nije siguran hoće li uopće Perišića koristiti u utakmici protiv Torina za vikend, ali i da je već kontaktirana njegova zamjena i to u kineskom Dalian Yifangu u kojem su naciljali 25-godišnjeg Belgijanca Yannicka Carrasca, bivšeg nogometaša madridskog Atletica.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više