Englezi pitali Modrića kaje li se zbog izjava o njima: Evo što im je odgovorio

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON polufinala Svjetskog prvenstva prošlog ljeta Luka Modrić je žestoko kritizirao engleske novinare, analitičare i navijače.

"Engleski novinari, televizijski komentatori, govorili su svašta o nama. Podcijenili su nas i to im je bila golema pogreška. Čitali smo i slušali sve što su govorili i pisali i samo smo komentirali. Morali bi biti daleko ponizniji i više poštovati protivnike", rekao je kapetan hrvatske reprezentacije nakon što je sa suigračima preko Engleske izborio finale Svjetskog prvenstva.

Tada je Modrić rekao da se osjetio podcijenjeno od strane medija i navijača čiji je zaštitni slogan bio: "Nogomet se vraća kući".

Englezi su jučerašnju pobjedu protiv Hrvatske u Ligi nacija (2:1) proslavili upravo uz pjesmu koja priželjkuje povratak nogometa kući.

"Ne zanima me to", poručio je Modrić nakon utakmice na Wembleyju.

Pitali su ga i je li promijenio mišljenje o Englezima.

"Rekli smo tada što smo osjećali na Svjetskom prvenstvu i to je tako. Ne želim se vraćati na to i govoriti o tome. Za mene je to završena stvar. Ovo je bila nova utakmica i ne moramo pričati o tome", rekao je Modrić, ali i dodao da ne planira povući izgovorene riječi.

"Rekli smo što smo mislili, što smo osjetili i uostalom rekli smo kako stvari i stoje. Neću reći da sam pogriješio jer smo se mi tako osjećali. Između igrača postoji veliko poštovanje, cijenimo Englesku i kada smo to govorili nismo mislili na igrače i trenere. Mislili smo na ljude oko reprezentacije. To je to."

Pročitajte više