Englezi šokirali Njemačku usred Berlina

Foto: Hina

NJEMAČKA je imala dva gola prednosti u Bitci za Berlin, ali u posljednjih pola sata Englezi su spektakularnim preokretom zabili tri gola, posljednji u sučevoj nadoknadi, i vraćaju se na Otok ispunjeni samopouzdanjem.

Elf je na Olimpijskom stadionu u Berlinu poveo golom Tonija Kroosa u 43. minuti samo nekoliko minuta nakon što je Mariju Gomezu poništen regularan gol.

Domaći nogometaši u nastavku su nastavili kontrolirati utakmicu, a inicijativa im se isplatila u 56. minuti kad se Mario Gomez naklonio na lijep centaršut Samija Khedire za 2:0 i tako naplatio frustraciju zbog poništenog gola.

Engleski tabloidi već su spremali osmrtnice za Roya Hodgsona i Gordi Albion, ali potom je u Englezima proradio inat, koji im je pokazuje suvremena politička povijest ,urođen kad je riječ o Nijemcima.

Par minuta nakon Gomezovog gola Englezi su vratili neizvjesnost u utakmicu, Harry Kane najbolje se snašao i u gužvi nakon kornera pronašao put do mreže Manuela Neuera.

Apsolutni hit premierligaškog nogometa ove sezone, Jamie Vardy, izjednačio je u 74. minuti, ali to mu nije bilo dovoljno. Nekoliko minuta prije kraja namjestio je čistu priliku Deleu Alliju, ali mladi veznjak Tottenhama promašio je nepromašivo.

Ipak, nagrada za trud i htijenje stigla je u sučevom vremenu nakon kornera. Umorna njemačka obrana zaboravila je na stasitog braniča Erica Diera, a ovaj je s pet metara, neometan na prvoj stativi, zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje Engleske u Berlinu.

 

Pročitajte više