Englezi su kršenjem pravila prošli u četvrtfinale

Screenshot (Youtube)

ENGLESKA je nakon drame i jedanaesteraca protiv Kolumbije izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva i okršaj sa Švedskom.

Junak engleske pobjede bio je vratar Jordan Pickford koji je obranio jedanaesterac Carlosa Bacce u petoj seriji raspucavanja.

Pickford je postao junak kršenjem pravila. Baš poput Subašića, Schmeichela i mnogih drugih vratara, napravio je veliki korak naprijed prije nego što je Bacca udario loptu. Time je stekao prednost u okršaju s kolumbijskim napadačem.

Da su se pravila poštovala, Bacca bi ponavljao jedanaesterac. 

"Jasno se vidi da je prekršio pravilo. Izašao je s crte najmanje dva-tri koraka. I sudac je to vidio. Međutim, nemojmo kritizirati Pickforda, to pravilo ne bi ni trebalo postojati", poručio je Eamon Dunphy, bivši irski nogometaš.

Podsjetimo, nekadašnji engleski sudac Graham Poll poručio je da bi on u ovakvim situacijama poštovao pravila i ponavljao jedanaesterce pri čijem izvođenju vratar izađe s gola prije kontakta lopte i izvođača. 

"Što mi on ima pričati, pa on je jednom igraču pokazao tri žuta kartona", odgovorio je jučer Subašić na Pollov komentar.

Pročitajte više