Englezi traže vratara, ideja je Schmeichel

VRATAR Tottenhama Paul Robinson priznao je da je zabrinut za mjesto prvog vratara reprezentacije nakon katastrofalne pogreške u ogledu s Njemačkom.

"Bojim li se za moje mjesto? Da, definitivno" - odgovorio je Robinson na pitanje novinara nakon sinoćnjeg poraza Engleza na Wembleyju od Njemačke (2-1).

Podsjećamo da je Robinson "kiksao“ i u puno važnijem kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na EP 2008. protiv Hrvatske, kada je promašio loptu nogom i primio rijetko viđen pogodak.

"Vrlo sam razočaran s mojom predstavom večeras, a pogotovo prvim pogotkom. Bio sam uvjeren da sam se dobro postavio, očekivao sam centaršut. Međutim, nisam imao sreće, ali mislim da većina ljudi neće imati takvo mišljenje. Mislim da možete razumjeti zbog čega. Teško mi je sada, stvarno sam pogođen ovom situacijom" - kazao je Robinson.

Engleski su mediji jednoglasni: utakmica s Njemačkom ostavila je naciju u potrazi za golmanom reprezentacije! Izbornik Steve McClaren ipak nije želio trenutačno otpisati Robinsona.

"Nemam dovoljno informacija da bih vam rekao što će biti s Robinsonom. Znam na što ciljate, ali moram najprije proanalizirati utakmicu, pogledati snimku" - rekao je engleski izbornik.

"Osim toga, nezadovoljan sam reakcijom igrača u defenzivi pri njemačkom prvom golu. Robinsonovoj grešci prethodile su dvije ozbiljne igračke greške. Mogu vam samo reći kako Robinsona nisam ostavio na poluvremenu u svlačionici zbog primljenog gola. Plan je prije utakmice bio dati i njemu i Jamesu po 45 minuta." - dodao je McClaren.

The Sun je krenuo odmah u "akciju golman". Pod naslovom "Idite po Schmeichela", novinar najprodavanijeg tabloida na Otoku sugerira čelnicima saveza da prisvoje mladog vratara Manchester Cityja Caspera Schmeichela, 20-godišnjeg sina nekadašnjega danskog reprezentativca Petera.

"Casper se rodio u Kopenhagenu, ali je gotovo čitav životni vijek proživio u Engleskoj i više je Englez nego Danac. FA (Engleski nogometni savez) mora čim prije krenuti u akciju i vrbovati ga, jer on se čini daleko najboljim rješenjem" - stoji u komentaru.  

Totalsport

Pročitajte više