TRANSFERI

Englezi tvrde: Chelsea želi otpisanog hajdukovca

Foto: EPA-EFE

CHELSEA je rigorozno kažnjen od Svjetske nogometne federacije zbog protupravne registracije 29 nogometaša mlađih od 18 godina.

Uz novčanu kaznu od 530 tisuća eura, do 30. lipnja 2020. bit će mu zabranjeno kupovati igrače, odnosno tijekom predstojeća dva transferna roka. Uložili su žalbu i Bluesi će, ako ona prođe, moći odraditi neke transfere ovoga ljeta.

Oduševio protiv velikana

Na meti im je 26-godišnji hrvatski veznjak Josip Vuković koji igra u portugalskom Maritimu.

Bivšeg igrača Hajduka koji se svojevremeno tamo nije uspio nametnuti pomno prate Benfica i Rangers, a strani mediji navode impresivnu formu zadnjeg veznog koji je posebno oduševio u utakmici protiv velikana Sportinga.

Vukovića su skautirali Leicester City, Watford i Wolvesi i spremni su ponuditi oko pet milijuna eura kako bi ga doveli. Za Chelsea taj novac ne predstavlja problem, on se tek mora izboriti s FIFA-om kako bi imao pravo raditi transfere.

Nije se nametnuo u Hajduku

Vukovićeva cijena prema Transfermarktu je 400 tisuća eura. Splićanin je kao junior igrao za Hajduk iz kojeg je 2015. prešao u Istru.

Dvije godine kasnije otišao je u RNK Split, da bi preko Viteza i Olimpika iz Donjecka prošlog ljeta stigao u Maritimo kao slobodan igrač.

Ove sezone ima 19 utakmica u svim natjecanjima za Maritimo.

Uzor mu je Modrić

Rođenog Splićanina Portugalci su pitali i tko mu je idol.

"Luka Modrić je iz mojeg dijela Hrvatske, iz Dalmacije. Iako je odrastao u Dinamu, već kad je imao 21 godinu, bio mi je idol. No u to vrijeme sam jednako volio Niku Kranjčara koji je igrao u Hajduku."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više