Englezi u šoku: "Franks for nothing!"

PLJUŠTE optužbe, kritike... Engleska se vraća kući.

Guardian ispod naslova"Nijemci srušili englesku obranu" podsjeća da se dogodio najveći poraz engleske reprezentacije na svjetskim prvenstvima, čak veći od najbolnijeg do sada iz 1954. kada su izgubili od Urugvaja 4:2.

"Naša je obrana danas bila katastrofalna. Jedina utjeha leži u činjenici da smo nakon zaostatka od 2:0 u jednom kratkom periodu pokazali želju i solidnu igru nakon koje smo na poluvrijeme trebali ići poravnatog rezultata. Međutim, sudac Larrionda nije nam priznao čisti pogodak", navodi se u tekstu.

"Nema bijesa, samo tužni teleći pogledi na licima Engleza, uvjerljivih svega 54 sekunde u 90 minuta", jasne su kritike igre Albiona.

"Izgorjeli smo nakon jedne od najvećih grešaka linijskog suca u povijesti"; tabloidan je Daily Mail, za razliku od BBC-a: "Ovo je najgora predstava koju sam u životu vidio. Najgora zadnja četvorka u povijesti nogometa.", napisao je Lee Dixon. 

Najprodorniji je The Sun s naslovom "Franks for nothing". Nisu zaboravili navesti da je sudac Larrionda ostao slijep nakon što je Lampardova lopta prešla crtu.

"Zbog te pogreške, u drugom poluvremenu naši su igrači morali trčati više nego su očekivali da moraju", sarkastično zaključuje Sun.

Mirror je izašao s naslovom "Three Lions Muller-ed by Germans...  and ref". Najvećim krivcem uz suca reporteri Mirrora smatraju Talijana na njihovoj klupi. Kao njegove greške navode novu šansu koju je dao Upsonu te činjenicu da nije uspio probuditi Waynea Rooneyja.

"Oni jednostavno nemaju srce"

"Bitnije mu je bilo dokazati svoj autoritet, nego ostvariti igru naše ekipe", naveo je Mirror.

Iz redova Independenta također izlazi ogorčenost, njihovi su novinari odmah nakon utakmice ispitali reakcije engleskih navijača na Otoku i Južnoj Africi. Bilo da su zemljoradnici, kockari ili vozači, svi se slažu kako je Engleska opljačkana.

"Ovo je velika šala, pokušavaju nam vratiti za '66. Ja sam sjedio sto metara od gola i jasno vidio kako je lopta prešla crtu", neke su od izjava navijača.

Navijači su kritični i prema igri svojih ljubimaca. "Oni jednostavno nemaju srce. Razočarani smo, na klupskoj razini su odlični, međutim, kad je u pitanju reprezentacija, izgledaju kao amateri", zaključuju kritičari s Otoka.

Pročitajte više