Englezi žele Ivana Jurića. Nude mu superugovor

Foto: EPA

IVAN JURIĆ je dobio ponudu da napusti Torino i preseli se u Englesku. Naime, West Bromwich Albion, engleski drugoligaš kojeg je 2020. u Premier ligu uveo hrvatski trener Slaven Bilić, ponovno je drugoligaš te traži trenera koji bi ga mogao vratiti u elitu engleskog nogometa.

Kako piše talijanski Tuttosport, glavni kandidat za novog trenera je upravo hrvatski stručnjak. Talijani tvrde da je WBA za Jurića spremio superugovor težak dva milijuna eura neto godišnje plaće uz bonuse. Osim toga, dobio bi ugovor na čak tri godine i predvodio dugoročan projekt.

Novi vlasnici ga žele

Puno toga ovisi o promjeni vlasništva engleskog kluba. Naime, Jurića želi američki dvojac Chris Farnell i Alex Hearn. Oni se spremaju na ulazak u klub, a jedan od prvih koraka nakon preuzimanja je otpuštanje sadašnjeg trenera Carlosa Corberana i dovođenje Jurića.

WBA se trenutno nalazi na 5. mjestu engleskog Championshipa te drži poziciju koja na kraju sezone vodi u razigravanje za ulazak u Premier ligu. Od mjesta koje direktno vodi u viši rang ga dijeli čak 15 bodova, tako da je jasno da direktan plasman nije opcija ove sezone.

Pročitajte više