Dominacija bez kraja: City razbio Bournemouth i nastavio vladati Premiershipom

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIDER Premiershipa Manchester City nastavio je s pobjedama. Momčad Pepa Guardiole u petom kolu razbila je na Etihadu Bournemouth s 4:0 te upisala i petu pobjedu u isto toliko utakmica.

Goste je načeo Kevin de Bruyne u 15. iz prekrasnog slobodnog udarca, dok je na 2:0 povisio Kelechi Iheanacho u 25. minuti nakon asistencije Raheema Sterlinga. Već na početku drugog poluvremena, u 48. Iheanacho je uzvratio Sterlingu za 3:0, dok je točku na i stavio Ilkay Gundogan poslije fantastične asistencije De Bruynea u 66. minuti, a Nolito u 86. uspio dobiti i crveni karton.

Aktualni prvak Leicester ostvario je drugu pobjedu ove sezone. Na King Power stadionu stradao je Burnley s 3:0, a dva gola glavom postigao je Islam Slimani u 46. i 48. minuti, uz autogol Ben Meea u 78. nakon ubačaja Riyada Mahreza s desne strane. 

Treću pobjedu zaredom potpisao je Arsenal. Momčad Arsene Wengera slavila je kod Hull Cityja s 4:1. Topnici su poveli u 17. pogotkom Alexisa Sancheza nakon udarca Alexa Iwobija. U 40. minuti James Livemore dobio je crveni karton zbog igranja rukom u šesnaestercu, ali je vratar Eldin Jakupović obranio penal Sanchezu.

Međutim, već u 55. bilo je 2:0 za londonsku momčad, a gol je nakon sjajne pete Iwobija postigao Theo Walcott. Hull se uspio vratiti u 79. preko Roberta Snodgrassa, koji je zabio iz penala, koji je skrivio vratar Petr Čeh nad Dieumercijem Mbokanijem.

Ipak, do kraja susreta Arsenal je pogodio još dva puta - Sanchez je u 83. zabio za 3:1, dok je konačan rezultat postavio reprezentativac Švicarske Granit Xhaka u drugoj minuti sudačke nadoknade.


 

Pročitajte više