EP atletika: Sva trojica daljaša u finalu

Hrvatski atletičari Mario Baković, Luka Aračić i Ivan Pucelj plasirali su se u finale discipline bacanja diska na na Europskom prvenstvu za mlade atletičare koje se održava u poljskom Bydgoszczu.

Sva trojica hrvatskih daljaša uspjela su proći današnje kvalifikacije na kojima je sudjelovalo 27 atletičara u borbi za nedjeljno finale. Najbolji rezultat postigao je Mario Baković, koji je daljinom od 7.84 metra u finale ušao kao sedmi. Ivan Pucelj je u zadnjem, trećem pokušaju doskočio do 7.78 metara, što je bio deseti rezultat kvalifikacija, a dvanaestu daljinu je imao Luka Aračić sa 7.72 metra.

Baković i Pucelj su postignutim daljinama ostvarili i najbolje rezultate sezone, a pobjednik je kvalifikacija je Ukrajinac Vlodimir Zjuškov koji je i jedini išao preko osam metara (8.11).



Tri finala daljaša upotpunila su jako uspješan dan hrvatske atletike u Bydgoszczu, jer su ranije i bacačice diska Vera Begić i Marija Kurtović također ušle u finale.

Danas priliku za zlato ima Blanka Vlašić u skoku uvis, a u nedjelju će se za odličja boriti i kladivašice Ivana Brkljačić i Sanja Gavrilović. Hrvatski rekorder na 110 prepone Jurica Grabušić još uvijek je u natjecanju i njega u nedjelju čeka polufinale.

Pročitajte više