EP biljar: Loš dan za Hrvate u "osmici"

NA 32. EUROPSKOM prvenstvu u pool biljaru igrači se već drugi dan natječu u  disciplini "osmica". Igra se sa 15 kugli i bijelom. Pobjeđuje onaj igrač koji legalnim udarcem ubaci kuglu broj 8, no prije toga mora ubaciti sve kugle iz svoje grupe od 7 kugli. Postoje dvije grupe: pune kugle (s brojevima od 1 do 7) i šarene kugle (s brojevima od 9 do 15).

Svaki udarac je potrebno najaviti. Igra se na 8 dobivenih u muškoj te 6 u ženskoj konkurenciji. Osobe s invaliditetom igraju do 5 dobivenih partija.

Hrvatsku u toj disciplini zastupaju 3 reprezentativke i 7 reprezentativaca.

Danas je bio loš dan za naše reprezentativke, sve su upisale po izgubljen meč. Slovenka Ana Gradišnik svladala je Vesnu Dodig, Zrinka Antonijević izgubila je od Norvežanke Ine Helvik, a Ana Gugić od Ruskinje Olge Levine. Za ulazak u posljednju fazu natjecanja sve tri igraju sutra popodne od 16 sati.

U svojim mečevima pobijedili su Robert Sudić Francuza Erica Chena, Josip Šušnjara, i to baš našeg Krešu Kralja, Ivica Putnik Albanca Besara Spahiua, a Božo Primić Grka Andreasa Koukiadakisa.

Poraze su bilježili spomenuti Krešo Kralj od Šušnjare i Tomislav Šušić od Austrijanca Marija Hea. Svi naši reprezentativci natjecanje u "osmici" nastavljaju sutra ujutro od 9 sati i prijepodne.

U konkurenciji osoba s invaliditetom Eduard Karamatić sa 5:1 je pobijedio Austrijanca Emila Schranza. Kao i svi reprezentativci, natjecanje nastavlja sutra ujutro.

Spomenimo da je u tijeku četvrtfinale discipline "desetka" u kojoj je jedini naš predstavnik Ivica Putnik. Igra protiv jednog od najboljih nizozemskih igrača, nekada svjetskog osvajača zlata u disciplini straight pool Nielsa Feijena. 

Polufinale je na rasporedu u 16.30, dok će se sama završnica igrati u 18.30 sati.

Pročitajte više