EP boks: Šivolija i Đipalo u polufinalu

HRVATSKI boksači Mario Šivolija u kategoriji do 81 kilograma, te Vedran Đipalo u kategoriji do 91 kilograma, večerašnjim su pobjedama u četvrtzavršnici Europskog prvenstva u Puli izborili plasman na Olmpijske igre u Ateni, te ujedno i medalju na europskoj smotri.

Dvadesettrogodišnji Omišljanin Mario Šivolija deklasirao je Ivana Ribača, reprezentativca Srbije i Crne Gore, te natjerao suca u ringu na prekid u trećoj rundi zbog prevelike bodovne razlike (25-5). Vedran Đipalo je, pak, u daleko neizvjesnijem meču bio bolji od Talijana Daniela Bettija i na kraju pobijedio 45-30.

"Još uvijek nisam svjestan pobjede koju želim posvetiti obitelji, mom klubu i, naravno, navijačima. Kao u svakom meču, dao sam sve od sebe i na kraju uvjerljivo triumfirao", rekao je Šivolija nakon završetka meča.

Đipalo nije krio emocije nakon meča istaknuvši kako ga je upravo Šivolija, koji je boksao prije njega, posebno motivirao.

"Nisam dopustio nikakvo opuštanje, morao sam biti agresivan i aktivan od prve minute. Vjerujte mi, još ne razmišljam o protivniku u polufinalu", kazao je Vedran Đipalo.

Pročitajte više