EP kickboxing: Bronca za Đirlića

DRUGOG dana natjecanja na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore u disciplinama low kick, thai kickboxing i glazbene forme koje se održava u ukrajinskoj Jalti naši reprezentativci redom su gubili u četvrtfinalnim mečevima, ali Vinko Đirlić je usprkos porazu u svom jedinom nastupu u thai kickboxingu do 57 kg ipak stigao do brončane medalje.

Prvi je na ring izašao Dalibor Češnjaj iz Bjelovara. On se u low kicku do 81 kg sastao s Denesom Raczom iz Mađarske. Dalibor je otpočetka preuzeo inicijativu i bodovno vodio, a onda je u jednom momentu posustao i bezrazložno se opustio. Bilo je to dovoljno da mu iskusni Mađar uputi jedan snažan i precizan "kroše" u vilicu. Naš je borac ostao na nogama; sudac je započeo brojati, a Češnjaj se zabrinuo da mu je slomljen zub. Okrenuo se prema svom treneru i zajednički su odlučili odustati od daljnje borbe. Na svu sreću, kasniji liječnicki pregled nije potvrdio nikakvo oštećenje čeljusti.

Drugi naš predstavnik bio je Splićanin Marko Benzon u thai kickboxingu do 67 kg. Njemu je protivnik bio Azamat Abdulazizdov iz Kazahstana. Borba s distance je tekla usporeno, a u klinču je bilo puno akcije. Suparnici su se doimali ravnopravno, ali nakon tri runde sva tri bodovna suca presudili su u korist Kazahstanca.

Ivan Mihajlović iz Siska odradio je vrlo dobar meč protiv Ruslana Čomaeva iz Rusije u low kicku do 86 kg. Borba je trajala tri runde, a Rus je imao blagu prednost u svojoj visini. Naš borac je pokušavao skratiti distancu do višeg protivnika, napadao je i ulazio u klinč, ali ishod meča je bio 3:0 za Rusa.

Najuzbudljiviju i najneizvjesniju borbu nam je priredio Mario Valentić, član TKBK "Tigar-Cikatić" iz Zagreba. Nakon što je jučer efektno u prvoj rundi nokautirao Palestinca, u četvrtfinalu thai kickboxinga do 81 kg ga je dočekao aktualni svjetski prvak Jevgenij Angalevič iz Bjelorusije. Mario je bio izvrstan, u prvoj rundi je bio bolji od svjetskog prvaka. Precizno i snažno ga je pogađao ručnim tehnikama. Drugu rundu je dobio Bjelorus jer je primjenio svoj širok repertoar bacanja i rušenja. Treća runda je bila izjednačena. Svjetski prvak je hvatao našeg borca kako bi mu onemogućio ručne tehnike. Mario u takvom klinču više nije dozvolio bacanja te su jedan drugoga udarali koljenima. Suci su pri izjednačenom rezultatu ipak dali prednost nositelju svjetskog zlata.

Igor Staničić iz splitskog kluba "Terminator" je do sada najgore prošao. On je nastupio u low kicku u superteškoj kategoriji +91 kg. Njegov protivnik je bio Eduard Voznovič iz Bjelorusije. Staničić je ostro krenuo, uputio je tri puta zaredom izuzetno snažan polukružni udarac nogom u protivnikovu natkoljenicu. Iskusni Bjelorus je čekao i četvrti napad, a onda je podmjestio koljeno i naš se borac srušio od bola. Iznesen je iz ringa i odvezen u bolnicu na pregled. Vjerojatno mu je slomljena potoljenica, ali u ovom trenutku nemamo potvrdu toga.

Vjerojatno šokiran nezgodom Staničića, pod stresom je u thai kickboxingu skupine do 57 kg nastupio Vinko Đirlić iz splitskog kluba "Pit Bull". Njegov protivnik Anuot Atigui iz Maroka iskoristio je ukočenost našeg borca i kažnjavao njegovu neaktivnost. Nakon tri runde slavio je Marokanac rezultatom 3:0. Jedina sreća koju smo danas imali bila je prilikom ždrijebanja postavljanje Vinka Đirlića na mjesto favorita budući da je on osvajač brončane medalje na prošlom Europskom prvenstvu. Tako je odmah zauzeo poziciju u polufinalu i sutra će mu biti uručena brončana medalja.

Pročitajte više